Champignonrisotto van orzo
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Champignonrisotto van orzo

Champignonrisotto van orzo

Met walnoten en Italiaanse kaas

Orzo is een pastasoort die door zijn ovale korrel veel weg heeft van rijst. Hij is daardoor heel geschikt voor een romige risotto. Je brengt de risotto op smaak met Italiaanse kaas.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen:
Walnoten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1.32 stuk(s)

Lente-ui

125 gram

Kastanjechampignons

½ stuk(s)

Courgette

85 gram

Orzo

20 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Olijfolie

175 ml

Zoutarme groentebouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1943 kJ
Energie (kcal)464 kcal
Energie (kJ)1943 kJ
Energie (kcal)464 kcal
Vetten34.37 g
Vetten34.37 g
waarvan verzadigd11.8 g
waarvan verzadigd11.8 g
Koolhydraten19.06 g
Koolhydraten19.06 g
waarvan suikers15.2 g
waarvan suikers15.2 g
Vezels5.74 g
Vezels5.74 g
Eiwitten18.64 g
Eiwitten18.64 g
Zout2.3 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Keukenpapier
Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid 175 ml groentebouillon per persoon. Snipper de ui en snijd de bosui in fijne ringen. Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd ze in kwarten. Snijd de courgette in de lengte in kwarten en vervolgens in blokjes.

Tip: Dit gerecht bevat ongeveer 350 g groente per persoon?. De champignons, courgette en kaas zijn rijk aan vitamine B2 - voor de nodige energie!

Orzo bereiden
2

Verhit 1/2 el roomboter in een pan met deksel en fruit de ui 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

Bakken
3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de courgette en de kastanjechampignons 4 - 6 minuten. Voeg de bosui toe en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout (zie TIP).

Tip: De bosui wordt in dit gerecht vrij laat aan de kastanjechampignons toegevoegd, zodat deze zijn pittige smaak behoudt. Liever een mildere smaak? Bak de bosui dan vanaf het begin mee.

Walnootstukjes roosteren
4

Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de walnootstukjes, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Mengen
5

Voeg vervolgens de kastanjechampignons, de courgette, de bosui en de helft van de Italiaanse kaas toe aan de orzo en verwarm al roerend 2 minuten.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de walnootstukjes en de overige Italiaanse kaas.