Champignonrisotto met gekonfijte kippendij als extra
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Champignonrisotto met gekonfijte kippendij als extra

Champignonrisotto met gekonfijte kippendij als extra

met orzo, courgette en walnoten

"Waar of niet waar? Walnoten lijken niet alleen op hersenen, ze zijn er ook nog eens goed voor.

(Het juiste antwoord is: Waar! Walnoten bevatten ALA, een plantaardig omega 3-vetzuur dat goed is voor ons hart, bloedvaten én onze hersenen.)"

Labels:
Veggie
Allergenen:
Walnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

⅓ bosje(s)

Lente-ui

125 gram

Kastanjechampignons

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Gekonfijte kippendij

85 gram

Orzo

20 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

175 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)319 kcal
Energie (kJ)1333 kJ
Vetten27.4 g
waarvan verzadigd6.4 g
Koolhydraten7.7 g
waarvan suikers5.9 g
Vezels4.1 g
Eiwitten7.8 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Keukenpapier
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Snipper de ui en snijd de bosui in fijne ringen. Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd ze in kwarten. Snijd de courgette in kleine blokjes van 1 - 2 cm. 


Tip: Dit gerecht bevat ongeveer 350 gram groente per persoon en is door de champignons, courgette en kaas rijk aan vitamine B2 - goed voor een energiek gevoel!

Kippendij roosteren
2

Leg de gekonfijte kippendij met de huid naar boven op een bakplaat met bakpapier en rooster 15 – 20 minuten in de oven, of tot de huid van de kippendij goudbruin en krokant is.

Orzo bereiden
3

Verhit 1/2 el roomboter in een pan met deksel en fruit de ui 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut mee. Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur gaar. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

Bakken
4

Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de walnootstukjes, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de courgette en de kastanjechampignons 4 - 6 minuten. Voeg de bosui toe en bak nog 1 minuut (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Bak de bosui eventueel direct mee met de andere groenten als je niet van de scherpe smaak van de bosui houdt.

Mengen
5

Voeg vervolgens alle groenten uit de koekenpan en de helft van de Italiaanse kaas toe aan de orzo en verwarm al roerend 2 minuten.

Serveren
6

Verdeel de orzo met de groenten over de borden. Leg de gekonfijte kippendij erop. Garneer met de geroosterde walnootstukjes en de overige Italiaanse kaas.