HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconCaesar Salade Met Geroosterde Kikkererwten
topBanner
Caesar salade met geroosterde kikkererwten

Caesar salade met geroosterde kikkererwten

met friet, zelfgemaakte caesar dressing en croutons

Lees meer

Wist je dat kikkererwten wel 4 - 5 keer meer vitamine E bevatten dan andere peulvruchten? Dit beschermt jouw lichaam tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Labels:Veggie
Allergenen:EiMosterdGlutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 pak(ken)

Kikkererwten

1 stuk(s)

Lollo biondo

1 stuk(s)

Mini-komkommer

2 stuk(s)

Pruimtomaat

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

1 stuk(s)

Wit tarwebroodje

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk (inclusief lactose)Kan bevattenEi, Noten, Sesam, Lupine)

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

1 zakje(s)

BBQ rub

25 gram

Parmigiano reggiano

(BevatMelk (inclusief lactose))

250 gram

Dikke friet met schil

Zelf toevoegen

2 tl

Mosterd

2 el

Extra vierge olijfolie

2.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4039 kJ
Energie (kcal)965 kcal
Vetten65.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers6.0 g
Vezels15 g
Eiwitten28 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Bakplaat met bakpapier
Keukenpapier
Vergiet
Rasp
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng de frieten in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over de helft van een bakplaat met bakpapier. Bak 25 - 30 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om. Scheur het broodje in stukken en voeg toe aan de kom van de frieten. Voeg 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout toe en meng goed.

2

Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en dep droog met keukenpapier. Leg in een kom en voeg 1/4 el olijfolie per persoon en de BBQ rub toe. Breng op smaak met peper en zout. Plaats de kikkererwten bij de friet in de oven en bak 20 minuten mee, of tot ze goudbruin en krokant zijn.

3

Zorg ondertussen dat de eieren net onder water staan in een steelpan met deksel. Breng het water aan de kook en kook de eieren, afgedekt, in 6 - 8 minuten hard. Pel de eieren en snijd doormidden.

4

Snijd de tomaat en komkommer in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn en houd apart. Snijd de harde kern uit de sla en snijd de bladeren grof. Voeg de stukjes brood toe aan de bakplaat met kikkererwten en friet en bak de laatste 10 minuten mee. Rasp of snijd de parmigiano reggiano fijn.

5

Meng in een saladekom de knoflook, 2/3 van de mayonaise, de helft van de kaas en per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de sla, tomaten en komkommer toe en meng goed.

6

Verdeel de salade over de borden. Garneer met de kikkererwten, croutons en de eieren. Top af met de overige kaas en serveer met de frietjes en de overige mayonaise.