Skip to main content
Gepaneerde kabeljauw met aardappelpuree
Gepaneerde kabeljauw met aardappelpuree

Gepaneerde kabeljauw met aardappelpuree

en pesto-broccoli

De kabeljauw in dit recept is met hengel en lijn gevangen, wat zorgt voor minimale bijvangst. Mede hierdoor verdient deze vis het MSC-keurmerk.

Allergenen:
Hvede

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

180 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

20 gram

Pesto genovese

15 gram

Panko paneermeel

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

1.5 el

Olijfolie

5 ml

[Plantaardige] melk

½ el

[Plantaardige] boter

2 el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)836 kcal
Energie (kJ)3499 kJ
Vetten39.1 g
waarvan verzadigd8.5 g
Koolhydraten79.2 g
waarvan suikers9.2 g
Vezels16.4 g
Eiwitten36 g
Zout0.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Diep bord
Keukenpapier
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng twee pannen met deksel met ruim water aan de kook voor de aardappelen en de broccoli.
  • Schil de aardappelen of was grondig en snijd in grove stukken.
  • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
  • Snipper de ui.
Groenten koken
2
  • Kook in de ene pan met deksel de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar.
  • Kook in de andere pan met deksel de broccoli, afgedekt, in 5 - 7 minuten gaar.
  • Giet beide pannen af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Breng de broccoli op smaak met peper en zout.
Vis paneren
3
  • Dep met keukenpapier de vis droog. Zet 3 diepe borden klaar.
  • Voeg 1 el bloem per persoon toe aan het eerste bord. Meng in het tweede bord per persoon: 1 el bloem met 2 el koud water tot een glad beslag en meng de Italiaanse kruiden en peper en zout erdoor. Vul het derde bord met de panko.
  • Wentel de vis eerst door de bloem, dan door het beslag en tot slot door de panko zodat de vis rondom steeds helemaal bedekt is. Leg de gepaneerde vis op een bord.

Tip: Wist je dat kabeljauw rijk is aan jodium? Een belangrijk mineraal voor de schildklier, de stofwisseling en de groei van kinderen.

Serveren
4
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui 3 minuten en voeg toe aan de pan met broccoli.
  • Verhit in dezelfde koekenpan 1 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur en bak de vis 2 - 3 minuten per kant, of tot de vis goudbruin is. Haal de vis uit de pan.
  • Stamp ondertussen de aardappelen tot een puree. Meng er per persoon: 1/2 el roomboter, 1 tl mosterd en een scheutje melk door. Breng op smaak met peper en zout. Meng de pesto door de broccoli en ui.
  • Verdeel de aardappelpuree over de borden. Leg op elk bord een kabeljauwfilet en schep de pesto-broccoli erbij.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes