HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHoning Teriyaki Boekoeloekoeburger
topBanner
Honing-teriyaki boekoeloekoeburger

Honing-teriyaki boekoeloekoeburger

met pittige koolsla, zoetzure komkommer en aardappelblokjes

Lees meer

Je brengt de vegetarische burger op smaak met boekoeloekoe-burgermix. Deze mix bevat maar liefst 15 verschillende soorten kruiden, specerijen en groenten!

Labels:VeggieLekker snelNieuwNew
Allergenen:SelderijGlutenTarweHaverEierenMelk (inclusief lactose)GerstRoggeSojaMosterdSesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 zakje(s)

Boekoeloekoe-burgermix

(BevatSelderij, Gluten, Tarwe, HaverKan bevattenLupine, Gluten, Pinda's, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja)

1 stuk(s)

Eieren

(BevatEieren)

⅔ stuk(s)

Ui

25 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Wit tarwebroodje

(BevatGluten, Tarwe, Melk (inclusief lactose), Gerst, Rogge, SojaKan bevattenLupine, Gluten, Noten, Sesamzaad, Eieren)

50 gram

Teriyakisaus

(BevatGluten, Tarwe, Soja)

50 gram

Mayonaise

(BevatEieren, Mosterd)

100 gram

Witte kool en wortel

(Kan bevattenSelderij)

1 stuk(s)

Komkommer

300 gram

Aardappelblokjes

1 zakje(s)

Gomasio-tuinkruidenmix

(BevatSelderij, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

2 tl

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Honing

2 tl

Sambal

10 ml

Melk

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2605 kJ
Energie (kcal)623 kcal
Energie (kJ)2605 kJ
Energie (kcal)623 kcal
Vetten22.0 g
Vetten22.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten84 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers22.0 g
waarvan suikers22.0 g
Vezels8.91 g
Vezels8.91 g
Eiwitten20 g
Eiwitten20 g
Zout4.0 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Grote kom
Koekenpan
Saladekom
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Kluts een half ei per persoon in een kom (zie Tip). Snipper 1/3 ui per persoon zeer fijn.
  • Meng in een grote kom de benodigde boekoeloekoemix met de geraspte kaas, ui en per persoon: 1 el van het geklutste ei en 1 el teriyakisaus. Voeg eventueel een scheutje melk toe wanneer het mengsel te droog blijft.
  • Laat het mengsel 10 minuten stevig worden in de koelkast.

Tip: Voeg voor het gemak volledige eieren toe aan de kom. De juiste hoeveelheid meet je na het klutsen af met een eetlepel.

2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de aardappelblokjes 15 minuten op middelhoog vuur knapperig.
  • Snijd de komkommer in dunne plakjes.
  • Meng in een saladekom per persoon 1/2 tl wittewijnazijn, 1/2 tl suiker en een snufje zout. Voeg de komkommer toe en meng goed.
  • Meng in een kleine kom per persoon 1 tl honing en de overige teriyakisaus.

Tip: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!

3
  • Bak de broodjes in 5 - 7 minuten af in de voorverwarmde oven.
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur voor de burgers.
  • Maak van het boekoeloekoemengsel één burger per persoon.
  • Voeg, wanneer de pan goed heet is, de boekoeloekoeburger toe en bak 3 minuten aan elke kant. Giet vervolgens de honing-teriyakisaus over de burgers en bak nog 1 - 2 minuten per kant.
4
  • Breng de aardappelblokjes op smaak met de gomasio-tuinkruiden, peper en zout.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met per per persoon 1/2 tl wittewijnazijn en 1 tl sambal (zie Tip).
  • Voeg de witte kool en wortel toe aan de kom en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de broodjes open en beleg met de wortel-koolsla (zie Tip), boekoeloekoeburger en een paar plakjes zoetzure komkommer. Serveer de burger met ernaast de overige zoetzure komkommer en aardappelblokjes.

Tip: Houd je niet van pittig? Laat dan de sambal weg. Heb je teveel wortel-koolsla voor op de burger? Serveer het dan naast de burger als exra side.