Skip to main content
Krokante plantaardige kipburger met dillemayo
Krokante plantaardige kipburger met dillemayo

Krokante plantaardige kipburger met dillemayo

op een wortelbroodje met frietjes en komkommersalade

Nieuw ingrediënt in je box! Met deze burger van De Vegetarische Slager geniet van je van de malse textuur en lekkere smaak van traditionele kip, maar dan volledig plantaardig.

Labels:
Plantaardig
Allergenen:
Soja
Tarwe
Gluten
Sesamzaad
Selderij
Haver
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Aardappelen

Wortelbroodje

1 stuk(s)

Crispy Chic Burger van de Vegetarische slager®

½ head

Botersla

½ stuk(s)

Komkommer

2.5 gram

Verse dille

½ stuk(s)

Rode ui

½ zakje(s)

Geel mosterdzaad

Zelf toevoegen

25 ml

Water voor saus

30 ml

Wittewijnazijn

2 el

[Plantaardige] mayonaise

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 tl

Suiker

1 el

Mosterd

½ el

Extra vierge olijfolie

¾ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4176 kJ
Energie (kcal)998 kcal
Vetten64.4 g
waarvan verzadigd7.9 g
Koolhydraten78.1 g
waarvan suikers17.4 g
Vezels15.8 g
Eiwitten20.6 g
Zout2.7 g
Potassium96.3 mg
Calcium16.5 mg
Iron2.3 mg

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Steelpan
Koekenpan
Kleine kom
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout (zie Tip).

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan de burger zonder de frietjes. De aardappelen kun je op een ander moment gebruiken.

Bakken
2

Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en zorg ervoor dat er genoeg ruimte overblijft om later het broodje toe te voegen. Bak 22 - 24 minuten in de oven, of tot ze goudbruin kleuren. Schep halverwege om. Snijd het wortelbroodje open en bak de laatste 4 - 6 minuten mee.

Saus maken
3

Snipper de ui. Verhit het water in een steelpan met de wittewijnazijn en suiker. Voeg, als de suiker is opgelost, de ui en het mosterdzaad toe en laat 10 - 15 minuten zachtjes koken op middelhoog vuur. Haal van het vuur en bewaar apart. Snijd ondertussen de dille fijn.

Burger bakken
4

Meng in een kleine kom de mayonaise met de dille, de helft van de honing en de helt van de mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Bak de burger 6 - 7 minuten, keer regelmatig om.

Salade maken
5

Bewaar 1/2 el uiensaus per persoon apart. Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met de overige uiensaus, de overige honing en de overige mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Houd voor elke burger 1 heel slablad apart en snijd de overige sla grof. Snijd de komkommer in halve maantjes.

Serveren
6

Meng kort voor serveren de sla en komkommer met de dressing in de saladekom. Beleg het broodje met de dillemayo, de achtergehouden uiensaus, 1 slablad en de burger. Serveer met de frietjes, de salade en mayonaise naar smaak.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Broodje kipgyros met aioli

Broodje kipgyros met aioli

met knapperige salade van komkommer, wortel en tomaat
Gegratineerde gehaktschotel met aardappel en mais

Gegratineerde gehaktschotel met aardappel en mais

met prei, Siciliaanse kruiden en geraspte oude kaas
Cheeseburger met spek en zelfgemaakte hamburgersaus

Cheeseburger met spek en zelfgemaakte hamburgersaus

met gebakken aardappelpartjes en salade
Romige aardappelsoep met garnalen

Romige aardappelsoep met garnalen

met mais, tomaat en kokosmelk
Rigatoni met champignons en truffelolie

Rigatoni met champignons en truffelolie

met crème fraîche, broccolini en walnootstukjes
Zalmfilet in roomsaus met bieslookpuree

Zalmfilet in roomsaus met bieslookpuree

met tomaat en frisse komkommersalade
Penne in romige pompoensaus met spekreepjes

Penne in romige pompoensaus met spekreepjes

met spinazie en salie
Kabeljauwfilet met pastinaak-spinaziestamppot

Kabeljauwfilet met pastinaak-spinaziestamppot

met spekjes en gebakken rode ui
Visburger met zelfgemaakte knoflooksaus

Visburger met zelfgemaakte knoflooksaus

met rodekool-komkommer slaw en aardappelblokjes
Gehaktballetjes in tomatensaus met frietjes

Gehaktballetjes in tomatensaus met frietjes

met frisse komkommersalade
Kipfilet met tuinkruiden en knoflook in paddenstoelenjus

Kipfilet met tuinkruiden en knoflook in paddenstoelenjus

met pompoen-aardappelpuree
Varkensoester met zelfgemaakte jus

Varkensoester met zelfgemaakte jus

met broccoli en wortelpuree
Vispannetje met kabeljauw, prei en room

Vispannetje met kabeljauw, prei en room

met aardappelpuree
Visburger met ovenfrietjes

Visburger met ovenfrietjes

met ravigotesaus en frisse salade
Supersimpele Spaanse hamburger

Supersimpele Spaanse hamburger

met patatas bravas, aioli en komkommersalade
Spinaziestoemp met boerenworst

Spinaziestoemp met boerenworst

met kastanjechampignons, knolselderij en pecannoten
Stoemp van spruitjes en prei met witte worst

Stoemp van spruitjes en prei met witte worst

met spekjes en piccalilly
Stoemp met gehaktballetjes

Stoemp met gehaktballetjes

met snijbonen, wortel en zoete uienjus
Mini-tortilla's met krokante kip

Mini-tortilla's met krokante kip

met gekruide rijst, gegrilde groenten en geroosterde paprikasaus
NL: Hutspot met rookworst // BE: Hutsepot met rookworst

NL: Hutspot met rookworst // BE: Hutsepot met rookworst

met gebakken spruitjes en spekblokjes

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse kruiden
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes