Skip to main content
Burger met smokey tomatenketchup en puntpaprika

Burger met smokey tomatenketchup en puntpaprika

met patatjes à la patatas bravas en tomatensalade

4.3
(646)

Speciaal ingrediënt in je box! Met deze (h)eerlijke ketchup gaat The Ketchup Club verspilling tegen en zorgt voor goede inkomsten bij boeren in Kenia.

Labels:
Familie
Speciaal ingrediënt
Allergenen:
Tarwe
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad
Soja
Mosterd

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

150 gram

Aardappelblokjes

1.5 tl

Gerookt paprikapoeder

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

30 gram

Smokey tomatenketchup

1 stuk(s)

Hamburgerbroodje met sesam

(Bevat: Tarwe, Gluten, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad, Soja Kan bevatten: Noten, Gluten)

30 gram

Rucola en veldsla

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Meatier-burger

(Bevat: Mosterd Kan bevatten: Gluten, Melk (inclusief lactose), Ei, Selderij, Soja, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

1 el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3699 kJ
Energie (kcal)884 kcal
Vetten48.7 g
waarvan verzadigd12.4 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers17.5 g
Vezels11.2 g
Eiwitten32.3 g
Zout3.1 g
Potassium258 mg
Calcium24 mg
Iron0.4 mg
Koekenpan
Hapjespan

Instructies

Aardappelen bakken
1
  • Verhit de helft van de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de aardappelblokjes met het gerookte paprikapoeder in 10 - 12 minuten gaar.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Burger bakken
2
  • Snijd de puntpaprika in smalle repen en de ui in dunne ringen.
  • Verhit de overige olijfolie in een sauteerpan op middelhoog vuur en bak de burger, puntpaprika en de ui, 2 - 3 minuten per kant, of tot de burger gaar is (zie Tip).

Tip: Gebruik eventueel 2 pannen als je voor meer dan 2 mensen kookt.

Salade maken
3
  • Snijd de tomaat in partjes.
  • Verdeel de sla over de borden en leg de tomatenpartjes erop.
  • Besprenkel met de wittewijnazijn en de extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Snijd het hamburgerbroodje doormidden en besmeer met de smokey tomatenketchup.
  • Beleg het hamburgerbroodje met de burger, puntpaprika, ui en eventueel wat van de salade.
  • Serveer de patatjes en de mayonaise ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders