
Met dit recept geef je een gezonde twist aan een streedfoodklassieker. Je bereid dit broodje met gyros, de Griekse variant op shoarma.
Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.
½ stuk(s)
Rode ui
100 gram
Kipgyros
1 stuk(s)
Turks broodje
¼ head
Botersla
½ stuk(s)
Wortel
½ stuk(s)
Tomaat
¼ stuk(s)
Komkommer
25 gram
Aioli
½ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
1 tl
Wittewijnazijn
½ el
Olijfolie

Tip: Houd je niet van rauwe ui? Bak dan alle ui mee met de kipgyros.

Tip: Wortel is een echte vitamine A bom. Deze vitamine is nodig voor de groei, een gezonde huid, haar en nagels en een goede werking van de ogen en het afweersysteem. Je vindt het ook in boerenkool, spinazie en ei.

