Broodje kipgyros met aioli
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broodje kipgyros met aioli

Broodje kipgyros met aioli

met knapperige salade van komkommer, wortel en tomaat

Met dit recept geef je een gezonde draai aan een streedfood-klassieker. Je bereidt dit broodje met gyros, de Griekse variant op shoarma.

Labels:
Extra groente
Familie
Caloriebewust
Klimaatbewust
Allergenen:
Eieren
Mosterd
Rogge
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Kipgyros

¼ head

Botersla

1 stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Komkommer

25 gram

Aioli

(Bevat Eieren, Mosterd Kan bevatten Weekdieren, Melk (inclusief lactose), Selderij, Soja, Gluten, Sesamzaad, Vis, Schaaldieren)

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Witte ciabatta

(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

1 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)728 kcal
Energie (kJ)3045 kJ
Vetten44.1 g
waarvan verzadigd6.3 g
Koolhydraten52.4 g
waarvan suikers10.2 g
Vezels6.1 g
Eiwitten26.8 g
Zout2 g

Benodigdheden

Koekenpan
Rasp
Saladekom

Instructies

Kipgyros bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de ui in fijne ringen.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Bak de kipgyros met de helft van de ui in 6 - 8 minuten gaar (zie Tip).

Tip: Houd je niet van rauwe ui? Bak dan alle ui mee met de kipgyros.

Raspen en snijden
2
  • Bak het broodje 6 - 8 minuten in de oven.
  • Houd 2 boterslabladen per persoon apart. Snijd de overige botersla fijn.
  • Rasp de wortel met een grove rasp.
  • Snijd de tomaat en komkommer in schijfjes.

Weetje: Wortel is een echte vitamine A bom. Deze vitamine is nodig voor de groei, een gezonde huid, haar en nagels en een goede werking van de ogen en het afweersysteem. Je vindt het ook in boerenkool, spinazie en ei.

Salade maken
3
  • Snijd de peterselie fijn.
  • Snijd het broodje open en besmeer met de aioli.
  • Beleg met de boterslabladen, een paar komkommer- en tomatenschijfjes, wat rauwe ui en geraspte wortel.
  • Meng in een saladekom de peterselie met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl wittewijnazijn, 1 tl honing, peper en zout. Voeg de overige groenten en gesneden botersla toe en meng goed.
Serveren
4
  • Verdeel de broodjes over de borden.
  • Schep de kipgyros erop.
  • Serveer met de salade.