Broodje grillkaas met mangochutney
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broodje grillkaas met mangochutney

Broodje grillkaas met mangochutney

met paprika, ui en knoflook-limoenmayo

Vandaag serveer je niet zomaar een broodje. Je belegt het broodje namelijk met paneer geglaceerd in mangochutney. Eet smakelijk!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Gerst
Rogge
Sesamzaad
Melk (inclusief lactose)
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Maanzaadbroodje

(Bevat Tarwe, Gerst, Rogge, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine, Gluten, Noten)

20 gram

Mangochutney

(Bevat Mosterd)

1 stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Witte grillkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¼ stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4146 kJ
Energie (kcal)991 kcal
Vetten49.4 g
waarvan verzadigd25 g
Koolhydraten92.1 g
waarvan suikers12.2 g
Vezels16.4 g
Eiwitten39.2 g
Zout4.6 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Hapjespan
Kleine kom
Koekenpan

Instructies

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in wedges. Meng ze in een kom met 1/4 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de wedges over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Voorbereiden
2

Snijd de paprika in reepjes. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Dep de grillkaas droog met keukenpapier en snijd in sneetjes van 1/2 cm dik.

Weetje: De ui is een onderschatte supergroente! Hij is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.

Groenten bakken
3

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de ui 2 - 3 minuten. Voeg vervolgens de paprika toe en bak nog 5 - 6 minuten. Voeg als laaste de helft van de knoflook toe en bak nog 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

Mengen
4

Bak het broodje 6 - 8 minuten. Snijd de limoen in partjes. Meng in een kleine kom de mayonaise met de overige knoflook, en per persoon: het sap van 1 limoenpartje en 1/2 tl water. Breng op smaak met zout en peper.

Grillkaas bakken
5

Verhit een pan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur en bak de grillkaas 2 - 3 minuten per kant (zie Tip). Verlaag het vuur en voeg het sap van 1 limoenpartje per persoon en de mangochutney toe. Zorg dat de sneetjes kaas helemaal bedekt zijn met de chutney en zet het vuur uit. 

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de kaas. De overige kaas kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade verwerken of je boterham mee garneren.

Serveren
6

Snijd de broodjes open en besmeer met de knoflookmayonaise. Beleg met de grillkaas. Leg de groenten erbovenop en vouw dicht. Serveer de aardappelwedges ernaast.