In dit recept gebruik je de microgolfoven om nog sneller te kunnen koken! Hiervoor heb je een microgolfbestendige kom of bord nodig. De meeste glazen en aardewerk schalen kunnen gewoon in de microgolfoven. Controleer wel even of deze echt microgolfbestendig zijn. Dit zie je onderop je servies aan het 'microwave-safe'-icoon. Let op: gebruik nooit aluminum(folie) of metaal in de microgolfoven.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
300 gram
Zoete aardappel
1 blik(ken)
Tonijn in olijfolie
(Bevat Vis)
½ stuk(s)
Appel
5 gram
Verse munt en bieslook
½ stuk(s)
Ui
50 gram
Rode kool, witte kool en wortel
50 gram
Biologische zure room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
½ tl
Mosterd
½ el
Extra vierge olijfolie
½ tl
Honing [of plantaardig alternatief]
½ el
Wittewijnazijn
½ el
[Plantaardige] boter
naar smaak
Zwarte peper
Tip: Geen microgolfoven? Geen probleem! Verpak de zoete-aardappelblokjes met roomboter in aluminiumfolie en bak 35 - 40 minuten in de oven op 210 graden.
Weetje: Appel bevat pectine. Dit is een fermenteerbare vezel die zorgt voor een gezonde darmflora - goed voor je cholesterolgehalte en je immuunsysteem.
Weetje: Wist je dat tonijn in olijfolie niet alleen lekker is, maar ook gezondheidsvoordelen heeft? In olijfolie zitten namelijk enkelvoudige onverzadigde vetzuren en vitamine E. Dat helpt bij het verlagen van je cholesterol en het versterken van je weerstand.