Skip to main content
Bulgurbowl met kip en appelsiendressing

Bulgurbowl met kip en appelsiendressing

met witte kaas, geroosterde wortel en rozijnen

Vinaigrettes en dressings kunnen op bijna dezelfde manier gebruikt worden, maar vinaigrettes - gemaakt met olie en azijn of citrussap - zijn meestal lichter en gezonder. Een makkelijke en verfrissende manier om je maaltijd nog lekkerder te maken!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Eiwitrijk
Fibermaxxing
Allergenen:
Tarwe
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

75 gram

Bulgur

(Bevat: Tarwe, Gluten Kan bevatten: Kamut, Khorasan (tarwe), Rogge, Gerst, Gluten, Haver)

1 stuk(s)

Kipfilet

25 gram

Witte kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Sinaasappel

10 gram

Rozijnen

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½ zakje(s)

Afrikaanse kruidenmix

50 gram

Spinazie

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Mini-komkommer

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Rodewijnazijn

½ tl

Mosterd

¼ el

Olijfolie

¼ el

Extra vierge olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2798 kJ
Energie (kcal)669 kcal
Vetten22 g
waarvan verzadigd10.4 g
Koolhydraten80.9 g
waarvan suikers19.5 g
Vezels13.1 g
Eiwitten42.7 g
Zout1.8 g
Potassium693.6 mg
Calcium105.6 mg
Iron2 mg
Kom
Bakplaat met bakpapier
Pan
Koekenpan
Grote kom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de wortel in schijfjes en voeg toe aan een kom met de helft van de Afrikaanse kruidenmix.
  • Besprenkel met een klein scheutje olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Schep goed om. 
  • Verdeel de wortel over een bakplaat met bakpapier en rooster 15 - 20 minuten in de oven, of tot de wortelschijfjes lichtbruin en zacht zijn. 
Bulgur bereiden
2
  • Voeg de bulgur en water toe aan een pot zodat de bulgur goed onder water staat en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Breng het water aan de kook en kook de bulgur, afgedekt, in 10 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snipper ondertussen de ui. Snijd de komkommer in blokjes.
Kip bakken
3
  • Snijd de kip in blokjes van ongeveer 2 cm.
  • Verhit een klontje boter in een pan op middelhoog vuur en bak de kip in 6 - 8 minuten gaar.
  • Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en bewaar apart.
Spinazie bakken
4
  • Bak de ui 2 - 3 minuten in dezelfde pan.
  • Voeg de helft van de spinazie toe. Bak al roerend tot de spinazie is geslonken. Breng op smaak met peper en zout. Zet daarna het vuur uit. 
  • Snijd ondertussen de appelsien doormidden. Bewaar de helft apart en snijd bij de andere helft voorzichtig de schil van het vruchtvlees en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Appelsiendressing maken
5
  • Pers in een kleine kom de andere helft van de appelsien uit. Voeg de rodewijnazijn, mosterd en extra vierge olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout. Meng goed door.
  • Meng in een grote kom de bulgur met de overige spinazie, de overige Afrikaanse kruidenmix en de helft van de appelsiendressing. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
6
  • Verdeel de bulgur over diepe borden of kommen en leg alles erbovenop. 
  • Garneer met de rozijnen, komkommer en appelsienblokjes. 
  • Verkruimel de witte kaas erover en besprenkel met de overige appelsiendressing.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders