Biefstuk met gebakken witte asperges
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Biefstuk met gebakken witte asperges

Biefstuk met gebakken witte asperges

met krieltjes en mosterdroomsaus

Tip voor malse biefstuk: haal het vlees een half uur voordat je begint met koken uit de koelkast en dep het droog met keukenpapier.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

¼ zakje(s)

Gedroogde rozemarijn

1 stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

½ tl

Mosterd

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

½ el

[Plantaardige] boter

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)683 kcal
Energie (kJ)2857 kJ
Vetten36 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten52 g
waarvan suikers5 g
Vezels0.6 g
Eiwitten34 g
Zout0 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Aluminiumfolie
Keukenpapier
Koekenpan met deksel

Instructies

Krieltjes bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 °C (heteluchtoven 200 °C). Haal het vlees uit de koelkast. Was de krieltjes. Snijd eventuele grote krieltjes doormidden en laat de rest heel. Meng de krieltjes op een bakplaat met bakpapier met een scheutje olijfolie en 1/2 el rozemarijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak 20 - 30 minuten in de oven. Schep de krieltjes halverwege om.

Tip: Houd de krieltjes goed in de gaten: ze zijn klaar als ze goudbruin zijn en je gemakkelijk door ze heen kunt prikken met een mes.

Snijden
2

Snijd de onderkant van de witte asperges af. Verwijder de harde, vezelige schil van boven naar beneden. Snijd de sjalot fijn. Plet de knoflookteen met je handpalm.

Asperges bakken
3

Verhit een klontje boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de geplette knoflookteen en de asperges 10 - 12 minuten, afgedekt, en roer regelmatig. Breng op smaak met zout en peper.

Tip: Voeg eventueel wat gedroogde rozemarijn toe aan de asperges.

Biefstuk bakken
4

Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de biefstuk droog met keukenpapier. Leg de biefstuk, als de olie goed heet is, voorzichtig in de koekenpan en bak deze in 3 - 4 minuten aan elke kant goudbruin. Breng op smaak met peper en laat de biefstuk in aluminiumfolie rusten tot serveren.

Saus maken
5

Zet dezelfde koekenpan terug op middelhoog vuur en voeg de sjalot toe. Blus af met 1/2 el wittewijnazijn per persoon en laat 1 - 2 minuten koken, of tot de azijn volledig is verdampt. Voeg de room en per persoon 50 ml water en 1/2 el mosterd toe. Meng het geheel goed en laat 3 - 4 minuten inkoken. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Laat inkoken tot de gewenste dikte.

Serveren
6

Verdeel de biefstuk, de witte asperges en de gebakken krieltjes over borden. Maak het geheel af met de saus. Proef en voeg eventueel naar smaak peper en zout toe.