Aussie burger met "the lot": spek, ei en gepekelde bieten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aussie burger met "the lot": spek, ei en gepekelde bieten

Aussie burger met "the lot": spek, ei en gepekelde bieten

met mangochutney, aardappelen en sla

Het vlees van het wildzwijn wordt geprezen om zijn unieke wildsmaak. Dat heeft te maken met het gevarieerde dieet van het zwijn, dat net als het varken een omnivoor is.

Allergenen:
Eieren
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Soja
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Rode biet

1 stuk(s)

Briochebroodje

(Bevat Eieren, Tarwe, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Soja, Gluten)

1 stuk(s)

Wildzwijnburger

(Bevat Soja, Tarwe, Mosterd)

20 gram

Mangochutney

(Bevat Mosterd)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Tomaat

½ head

Botersla

250 gram

Ovenaardappelparten

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

2 plak(ken)

Ontbijtspek

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

25 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Olijfolie

1 el

Wittewijnazijn

½ tl

Mosterd

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Suiker

½ tl

Zout

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1401 kcal
Energie (kJ)5861 kJ
Vetten92.4 g
waarvan verzadigd27.5 g
Koolhydraten88.9 g
waarvan suikers20 g
Vezels10.9 g
Eiwitten48.4 g
Zout6.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Koekenpan
Koekenpan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven op 180 graden. Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de rode biet. Schil de rode biet en snijd in dunne schijfjes (zie Tip). Snijd de tomaat in partjes en de ui in halve ringen.

Tip: Let op: rode biet geeft af. Gebruik handschoenen of doe een beetje olijfolie op je vingers om ervoor te zorgen dat ze niet rood kleuren.

Bieten pekelen
2

Kook de bieten, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet het vocht af, maar laat een bodempje van ongeveer 1/2 cm kookvocht in de pot. Voeg de ui en per persoon: 1 tl suiker, 1 el wittewijnazijn en 1/2 tl zout toe en laat sudderen op laag vuur, of tot de suiker en het zout zijn opgelost. Haal de bieten en ui van het vuur en laat staan tot gebruik.

Weetje: Eet je graag seizoensgroenten? Dan zit je met bietjes altijd goed. Bietjes worden het hele jaar door lokaal gekweekt en zitten vol kalium en foliumzuur. Een bewuste en gezonde keuze dus!

Aardappelen bakken
3

Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier. Bak de aardappelen 20 minuten in de oven. Leg halverwege het ontbijtspek erbij en bak de laatste 10 minuten mee. Meng in een saladekom per persoon: 1 el pekelvocht, 1/2 tl mosterd, 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Ei bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak 1 spiegelei per persoon. 

Burgers bakken
5

Verhit 1/2 el boter per persoon in een andere pan met deksel en bak de wildzwijnburger 3 - 5 minuten per kant (zie Tip). Strooi in de laatste minuut de geraspte cheddar over de burger, zet het deksel op de pan en laat smelten. Snijd ondertussen de broodjes open en besmeer met een beetje mayonaise. Beleg met een paar boterslablaadjes, de bietenschijfjes en de ui. 

Tip: Bak de burger hoe jij hem het lekkerst vindt: bak hem korter voor een rode burger en langer voor een meer doorbakken burger.

Serveren
6

Leg de wildzwijnburger met kaas op de broodjes. Besmeer met mangochutney en beleg vervolgens met 1 speksneetje per persoon en het spiegelei. Verkruimel de overige speksneetjes en scheur de overige botersla in de saladekom. Voeg de tomaat toe en meng goed. Serveer de burgers met de salade, de aardappelen en de overige mayonaise.