Skip to main content
Geroosterde aubergine met tahinsaus
Geroosterde aubergine met tahinsaus

Geroosterde aubergine met tahinsaus

met witte kaas en tomatencouscous

4.4
(1,1K)

Receptontwikkelaar Sarah: "Ik ben gek op de Midden-Oosterse keuken: kruidige, hartverwarmende gerechten met gebalanceerde smaken. Deze voorliefde heb ik in dit gerecht kunnen samenbrengen met mijn lievelingsgroente, de aubergine!"

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Ei
Sesamzaad
Amandelnoten
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Volkoren couscous

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Mosterd, Soja, Lupine)

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Aubergine

¼

Tomatenpuree

125 gram

Rode kerstomaten

½ zakje(s)

Afrikaanse kruidenmix

20 gram

Tahinsaus

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Ei, Sesamzaad)

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

(Kan bevatten: Selderij)

25 gram

Witte kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

10 gram

Gezouten amandelen

(Bevat: Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

1.5 el

Olijfolie

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3169 kJ
Energie (kcal)758 kcal
Vetten38 g
waarvan verzadigd8.9 g
Koolhydraten75.7 g
waarvan suikers19 g
Vezels15.6 g
Eiwitten22.9 g
Zout2.2 g
Potassium549 mg
Calcium22.8 mg
Iron0.7 mg

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Ovenschaal

Instructies

Aubergine roosteren
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de Midden-Oosterse kruidenmix met de zwarte balsamicoazijn, de helft van de knoflook en een scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de aubergine in de lengte in kwarten en smeer in met de kruidenolie. Verdeel de aubergine over een bakplaat met bakpapier en rooster 30 minuten in de oven.

Ui bakken
2

Snipper ondertussen de ui. Bereid de bouillon. Verhit een scheutje olijfolie in een pot met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui en de overige knoflook 2 - 3 minuten. Roer vervolgens de tomatenpuree erdoor en bak 1 - 2 minuten, of tot de tomatenpuree donker kleurt.

Couscous bereiden
3

Voeg de bouillon toe aan de pot met deksel en breng aan de kook. Voeg de couscous toe en roer goed door. Haal de pot van het vuur en laat afgedekt staan tot stap 5.

Tomaten roosteren
4

Meng in een ovenschaal de kerstomaten met olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de tomaten de laatste 12 - 15 minuten mee met de aubergine in de oven.

Couscous afmaken
5

Snijd de peterselie en munt fijn. Hak de amandelen grof. Meng de geroosterde kerstomaten en de Afrikaanse kruidenmix door de couscous. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Meng 1 el water per persoon door de tahinsaus. Verdeel de tomatencouscous over de borden. Leg de aubergine erbovenop. Besprenkel met de tahinsaus. Verkruimel de witte kaas erover. Garneer met de verse kruiden en amandelen.

Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer en vitamine C?

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders