Skip to main content
Kipfilethaasjes met sticky appelsiensaus

Kipfilethaasjes met sticky appelsiensaus

met broccoli en patatjes met rozemarijn

Wist je dat rozemarijn afkomstig is uit de landen rond de Middellandse Zee? Van nature groeit de plant dicht bij de kust, vandaar dat zijn naam 'zeedauw' betekent.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Eiwitrijk

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

200 gram

Aardappelwedges

100 gram

Kipfilethaasjes

½ stuk(s)

Sinaasappel

½ stuk(s)

Ui

200 gram

Broccoli

¼ zakje(s)

Gedroogde rozemarijn

40 gram

Uienchutney

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] boter

½ tl

Bloem

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ tl

Grove mosterd

0.13 stuk(s)

[Zoutarm] kippenbouillonblokje

naar smaak

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2775 kJ
Energie (kcal)663 kcal
Vetten27.1 g
waarvan verzadigd10.5 g
Koolhydraten62.5 g
waarvan suikers26.7 g
Vezels13.9 g
Eiwitten36.4 g
Zout1.1 g
Pan
Koekenpan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan

Instructies

Aardappelen bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de aardappelwedges, afgedekt, 15 minuten.
  • Verwijder het deksel, voeg de rozemarijn toe en bak nog 5 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Breng water aan de kook in een pot voor de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en snijd de steel in blokjes. Blancheer de broccoli 2 - 3 minuten en giet af.
Kip bakken
2
  • Snijd de ui in 8 partjes.
  • Leg de ui en broccoli op een bakplaat met bakpapier.
  • Besprenkel met de overige olijfolie, breng op smaak met peper en zout en rooster 12 - 15 minuten in de oven.
  • Verhit de helft van de boter in een pan op middelhoog vuur. Bak de kip 4 - 6 minuten, of tot hij gaar is. Haal uit de pan en houd apart.
  • Pers ondertussen de appelsien uit.
Saus maken
3
  • Voeg aan dezelfde pan de uienchutney, het appelsiensap, de honing, de mosterd en de bloem toe. Verkruimel het bouillonblokje erboven. Meng goed en breng aan de kook.
  • Laat 2 - 3 minuten indikken.
  • Haal dan van het vuur en roer de overige boter door de saus.
Serveren
4
  • Serveer de patatjes, kip en broccoli op borden.
  • Besprenkel de kip met de appelsiensaus.
  • Serveer met mayonaise naar smaak.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders