Deze aardappeltortilla maak je extra rijk door er naast aardappel ook paprika, bosui en oregano aan toe te voegen. Je geeft het een bijzondere twist met onze Griekse feta. De komkommersalade is lekker snel en gemakkelijk te maken en wil je die wat spannender maken? Snijd dan wat maiskorrels van de gare maïskolf af en voeg deze toe aan de salade.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Maiskolf
150 gram
Kruimige aardappelen
½ stuk(s)
Gele paprika
2 stuk(s)
Bosui
40 gram
Feta
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
2 stuk(s)
Ei
(Bevat: Ei)
1 tl
Gedroogde oregano
¼ stuk(s)
Komkommer
1 el
Roomboter
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
½ el
Extra vierge olijfolie
½ tl
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden en breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen.
Maak ondertussen de maiskolf schoon, leg de kolf op een stuk aluminiumfolie van 30 x 30 cm per persoon. Verdeel het grootste deel van de roomboter er in klontjes over en breng op smaak met peper en zout. Vouw de aluminiumfolie dicht zodat er geen lucht bij kan komen.
Was de aardappelen grondig en snijd in blokjes van ½ - 1 cm. Kook de aardappelen, 8 minuten in de pan met deksel. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd ondertussen de paprika klein en de bosui in fijne ringen. Verkruimel de feta. Kluts in een kom het ei met de bosui, oregano en 2/3 van de feta en breng op smaak met peper en zout.
Vet een ovenschaal in met de overige roomboter, voeg de paprika en gekookte aardappelen toe en schenk het eimengsel erover. Zet in de oven samen met de maiskolven en bak 30 minuten. Laat de ovenschaal vanaf 2 personen voor elk extra persoon 5 minuten langer garen. Test of de tortilla gaar is door te controleren of het ei in het midden gestold is. Haal na 30 minuten de maiskolven uit de oven. Let op: maak voorzichtig open want er komt hete stoom uit!
Snijd ondertussen de komkommer in kleine blokjes en voeg toe aan een saladekom. Voeg de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn en overige feta toe en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de aardappeltortilla over de borden. Serveer met de maïskolf en de komkommersalade.