Skip to main content
Zomerse Oosterse noedel-vissoep
Zomerse Oosterse noedel-vissoep

Zomerse Oosterse noedel-vissoep

3.1
(1K)

Deze heldere Oosterse soep is een goede maaltijd voor op een mooie zomeravond. Je brengt de soep op smaak met sereh (gedroogd citroengras) en kurkuma (geelwortel) die je enkele seconden bakt zodat de geuren van deze kruiden helemaal vrijkomen en het gerecht zo veel smaak geven.

Allergenen:
Vis
Gluten
Soja

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ tl

Gemalen citroengras

½ tl

Gemalen kurkuma

5 ml

Vissaus

(Bevat: Vis)

5 ml

Sojasaus

(Bevat: Gluten, Soja)

200 stuk(s)

Prei en witte kool

70 gram

Noedels

(Bevat: Gluten)

1 stuk(s)

Koolvisfilet zonder huid

(Bevat: Vis)

Zelf toevoegen

300 ml

Groentebouillon

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)592 kcal
Energie (kJ)2476.9 kJ
Vetten30 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten48 g
Vezels5 g
Eiwitten30 g

Instructies

1

Bereid de bouillon. Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Snijd of pers de knoflook fijn.

2

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de knoflook 1 minuut op laag vuur. Voeg de sereh en kurkuma toe en bak nog enkele seconden. Voeg de bouillon, vissaus, sojasaus en Chinese kool-broccolimix toe, dek de pan af en breng aan de kook. Kook de soep 2 minuten op laag vuur.

3

Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 1 – 2 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af, spoel af onder koud water en meng met de overige zonnebloemolie.

4
  1. Snijd de koolvisfilet in blokjes van 2 cm. Voeg de koolvisfilet toe aan de wok of soeppan en laat afgedekt nog 4 minuten koken. Breng op smaak met peper en zout.
5

Verdeel de noedels over de kommen en schenk de soep erover.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders