Zoete-aardappelsoep met witte kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zoete-aardappelsoep met witte kaas

Zoete-aardappelsoep met witte kaas

met Peruaanse kruiden, courgette en cashewstukjes

Dit gerecht is geïnspireerd op locro de papa - een dikke soep uit Ecuador met als hoofdingrediënten aardappel (papa) en kaas.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Zoete aardappel

¾ stuk(s)

Courgette

½ zakje(s)

Peruaanse kruidenmix

2.5 gram

Verse koriander

50 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Bruin tarwebroodje

10 gram

Cashewstukjes

125 gram

Aardappelen

Zelf toevoegen

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

350 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)758 kcal
Energie (kJ)3173 kJ
Vetten30 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten89 g
waarvan suikers18 g
Vezels14.3 g
Eiwitten26 g
Zout6 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Koekenpan
Staafmixer

Instructies

Découper
1

Préparez le bouillon. Préchauffez le four à 210°C. Écrasez ou émincez l’ail. Émincez l’oignon. Pesez la patate douce. Épluchez la patate douce et les pommes de terre, puis coupez-les en dés de 2 cm. Détaillez la courgette en dés de ½ cm.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan 1/2 bouillonblokje per persoon voor 350 ml water en de helft van de witte kaas. Wat je overhoudt van de witte kaas is heerlijk in een salade de volgende dag.

Cuire la soupe
2

Faites chauffer la moitié de l’huile d’olive dans la marmite à soupe et faites-y revenir l’oignon et l’ail 1 minute à feu moyen-vif. Ajoutez les épices péruviennes à mi-cuisson. Ajoutez le bouillon, les pommes de terre et la patate douce, portez à ébullition, puis portez le feu sur moyen-doux. Couvrez et laissez mijoter 15 minutes.

Tip: Zowel gewone als zoete aardappelen zijn rijk aan vitaminen en mineralen, zoals zink, ijzer, kalium en vitamine B en C. Wist je dat zoete aardappel daarnaast ook veel vitamine A bevat? Goed voor gezonde ogen en een sterk afweersysteem.

Couper les garnitures
3

Pendant ce temps, ciselez grossièrement la coriandre et coupez le fromage grec en dés. Enfournez le pain complet 6 à 8 minutes.

Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart, zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen.

Cuire la courgette
4

Pendant ce temps, faites chauffer le reste d’huile d’olive dans la poêle et cuire les dés de courgette 6 à 8 minutes à feu moyen-vif, ou jusqu’à ce qu’ils soient dorés. Salez et poivrez.

Mixer la soupe
5

Mixez la soupe au mixeur plongeant et ajoutez-y éventuellement de l’eau pour l’éclaircir. Incorporez le vinaigre balsamique noir, puis salez et poivrez.

Servir
6

Servez la soupe dans des assiettes creuses. Garnissez-la du fromage grec, des noix de cajou concassées, de la courgette cuite et de la coriandre. Accompagnez le tout du pain complet.

Tip: Wist je dat dit gerecht rijk is aan vezels, vitamine C en ijzer? Dit komt voornamelijk door de aardappelen en groenten.