Zelfgemaakte pizza met groenten en oude kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zelfgemaakte pizza met groenten en oude kaas

Zelfgemaakte pizza met groenten en oude kaas

Tip: gebruik de knoflook in de saus alleen voor de grote mensen die van extra pit houden!

Labels:
Bron van eiwitten
Bron van vezels
Eenpansgerecht
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

¼

Courgette

½

Gele paprika

75 gram

Rode cherrytomaten

½

Knoflookteen

1 blik(ken)

Tomatenpuree

2

Wit platbrood

(Bevat Gluten)

½ tl

Gedroogde oregano

50 gram

Oude-kaasplakken

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)646 kcal
Energie (kJ)2703 kJ
Vetten20 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten89 g
waarvan suikers0 g
Vezels10 g
Eiwitten27 g
Zout0 g

Benodigdheden

Oven
Bord

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Halveer de cherrytomaten
2

Snijd de courgette in de lengte doormidden en vervolgens in dunne plakken. Snijd de paprika in dunne repen en de cherrytomaten doormidden.

Bestrooi met oude kaas
3

Snijd of pers de knoflook fijn. Meng de knoflook met de tomatenpuree en olijfolie tot een saus en smeer hier 2 platbroden per persoon mee in. Verdeel vervolgens een deel van de courgette, paprika en cherrytomaten over de saus (zie tip) en bestrooi met oregano, peper en zout. Bestrooi tenslotte met de oude kaas.

4

Bak de platbroodpizza’’s op een ovenrooster met bakpapier ongeveer 7 – 8 minuten in de oven, of totdat deze mooi bruin kleuren.

5

Beleg ondertussen de volgende 2 platbroden en herhaal de handelingen.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Verdeel de platbroodpizza’s over de borden en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.