Deze aardappelsalade bereid je op z'n Aziatisch. Je maakt namelijk met een dressing van koriander, sesamzaad, mayonaise en sambal.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Aardappelen
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ tl
Gemalen korianderzaad
½ stuk(s)
Ui
5 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
½ zakje(s)
Sesamzaad
(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)
1 stuk(s)
Zalmfilet
(Bevat Vis)
150 gram
Sperziebonen
½ tl
Wittewijnazijn
¼ tl
Sambal
1 el
Olijfolie
1 el
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Peper en zout
Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de aardappelen. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd ze in 3 gelijke stukken. Schenk een bodempje water in een pot met deksel. Voeg een snuifje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 4 - 5 minuten zachtjes koken (zie Tip). Giet af en spoel af onder koud water.
Tip: Kook de sperziebonen nog 3 minuten als je de sperziebonen liever wat zachter eet.
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn en snipper de ui. Meng in een kom de knoflook, de ui, het gemalen korianderzaad, de sojasaus, de sambal en de wittewijnazijn tot een dressing (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Je serveert een deel van de ui rauw. Houd je hier niet van? Laat de ui dan uit de dressing en bak mee met de sperziebonen.
Verhit ondertussen de helft van de olijfolie in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Voeg de sperziebonen en de helft van de dressing toe en bak 3 - 5 minuten al roerend, of tot de sperziebonen zacht zijn maar nog wel een crunch hebben. Roer de helft van het sesamzaad erdoor.
Dep ondertussen de zalmfilet droog met keukenpapier. Verhit de overige olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de zalm 2 - 3 minuten op de huid. Draai de zalm om en bak nog 2 minuten op de andere kant. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de overige dressing en de mayonaise door de aardappelen en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de aardappelsalade en de sperziebonen over de borden. Serveer met de zalm en garneer met het overige sesamzaad.
Weetje: Wist je dat veel mensen te weinig vitamine D binnenkrijgen? Deze vitamine versterkt het immuunsysteem en is nodig voor de opname van calcium. Vette vis, zoals zalm, makreel, haring en sardine, zit er vol mee.