Zalmfilet met aardappelsalade op z'n Aziatisch
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zalmfilet met aardappelsalade op z'n Aziatisch

Zalmfilet met aardappelsalade op z'n Aziatisch

met gewokte broccoli, sojasaus en sesamzaadjes

Deze aardappelsalade bereid je op z'n Aziatische twist. Je maakt namelijk met een dressing van koriander, sesamzaad, mayonaise en sambal.

Labels:
Klimaatbewust
Familie
Allergenen:
Soja
Tarwe
Sesamzaad
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ tl

Gemalen korianderzaad

½ stuk(s)

Ui

5 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)

1 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat Vis)

150 gram

Sperziebonen

Zelf toevoegen

½ tl

Wittewijnazijn

¼ tl

Sambal

1 el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3128 kJ
Energie (kcal)748 kcal
Vetten46.6 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten46.6 g
waarvan suikers5.5 g
Vezels13.8 g
Eiwitten28.8 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Pan
Pan met deksel
Kom
Wok of hapjespan
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Aardappelen bereiden
1

Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de aardappelen. Schil of was de aardappelen grondig en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Broccoli bereiden
2

Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes. Zorg dat de broccoli net onder water staat in een andere pot met deksel. Breng afgedekt aan de kook en laat 2 - 3 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en spoel met koud water zodat de broccoli niet verder gaart (zie Tip).

Tip: Eet je liever iets zachtere broccoli? Kook hem dan 3 minuten langer.

Dressing maken
3

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn en snipper de ui. Meng in een kom de knoflook met de ui, gemalen koriander, sojasaus (let op: zout! Voeg geleidelijk toe en proef goed tussendoor), sambal en wittewijnazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.

Broccoli wokken
4

Verwarm ondertussen de helft van de olijfolie in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Voeg de voorgekookte broccoli en de helft van de dressing toe en bak 3 - 5 minuten al roerend, of tot de broccoli zacht is, maar nog wel een crunch heeft. Roer de helft van het sesamzaad erdoor.

Weetje: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere vitamine B, C en E, én calcium, kalium en ijzer.

Zalm bakken
5

Dep ondertussen de zalmfilet droog met keukenpapier. Verhit de overige olijfolie op middelhoog vuur in een pan. Bak de vis 2 - 3 minuten op de huid en 2 minuten op de andere kant. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Meng de overige dressing en de mayonaise door de aardappelen en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de aardappelsalade en de broccoli over de borden. Serveer met de zalm en bestrooi met het overige sesamzaad.

Weetje: Wist je dat veel mensen te weinig vitamine D binnenkrijgen? Deze vitamine versterkt het immuunsysteem en is nodig voor de opname van calcium. Vette vis, zoals zalm, makreel, haring en sardine, zit er vol mee.