Skip to main content
Zalmfilet in romige knoflooksaus

Zalmfilet in romige knoflooksaus

met knolselderpuree en knapperige witloofsalade

De peperige, lichtbittere smaak van rucola gaat mooi samen met de mildere smaak en delicate textuur van veldsla. De perfecte combinatie voor een evenwichtige en smaakvolle salade!

Labels:
Extra groente
-30% koolhydraten
Allergenen:
Vis
Selderij
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

1 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat: Vis)

1 stuk(s)

Knoflookteen

⅓ stuk(s)

Knolselder

(Bevat: Selderij)

½ stuk(s)

Witloof

20 gram

Rucola en veldsla

25 gram

Roomkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

10 gram

Gedroogde cranberry's

(Kan bevatten: Pecannoten, Walnoten, Noten, Cashewnoten, Paranoten, Macadamianoten, Pinda's, Sesamzaad, Amandelnoten, Hazelnoten, Pistachenoten)

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Wittewijnazijn

1.5 el

[Plantaardige] boter

½ tl

Mosterd

1 el

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3197 kJ
Energie (kcal)764 kcal
Vetten58 g
waarvan verzadigd20 g
Koolhydraten23.3 g
waarvan suikers4.1 g
Vezels8.2 g
Eiwitten30 g
Zout1.8 g
Pan met deksel
Saladekom
Koekenpan
Aluminiumfolie
Hoge kom
Staafmixer

Instructies

Knolselder koken
1
  • Breng water aan de kook in een pot en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Schil de knolselder en snijd in kleine stukken. Kook, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet af en laat afgedekt staan.
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn.
  • Breng de vis op smaak met peper en zout.
Salade maken
2
  • Snijd de onderkant van de witloofstronken. Halveer de witloof in de lengte en verwijder de harde kern.
  • Snijd de witloof in dunne reepjes.
  • Meng in een saladekom de mayonaise met de wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de rucola en veldsla, de gedroogde cranberry's en de witloof toe aan de saladekom en meng met de dressing.
Vis bakken
3
  • Verhit een klontje boter in een pan op middelhoog vuur. Bak de vis 2 - 3 minuten op de huid.
  • Draai om en bak nog 2 minuten. Haal daarna uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  • Verlaag het vuur. Voeg de knoflook, een klontje boter en de roomkaas toe.
  • Laat smelten en voeg de aangegeven hoeveelheid water voor de saus toe. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Voeg de knolselder toe aan een hoge kom. Voeg de mosterd en een klontje boter toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • Pureer met een staafmixer tot een gladde puree.
  • Serveer de knolselderpuree over borden met de witloofsalade ernaast.
  • Verdeel de vis en de romige knoflooksaus eroverheen.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders