Skip to main content
Kipgehaktballetjes met romige citroen-spaghetti
Kipgehaktballetjes met romige citroen-spaghetti

Kipgehaktballetjes met romige citroen-spaghetti

met Grana Padano, courgette en spinazie

Receptontwikkelaar Steffi: "Dit recept staat in een handomdraai op tafel. De citroen in de saus biedt een balans tegen de romigheid, wat voorkomt dat het gerecht te zwaar wordt. De gekruide kipgehaktballetjes en de Grana Padanovlokken geven een hartig element aan het gerecht. En dat alles binnen 700 calorieën!"

Labels:
Caloriebewust
Eiwitrijk
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Ei

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Spaghetti

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Mosterd, Soja, Ei)

3 stuk(s)

Kipgehaktballetjes met Mediterrane kruiden

50 gram

Culinaire room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Courgette

50 gram

Spinazie

½ stuk(s)

Citroen

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

5 gram

Verse bladpeterselie & basilicum

10 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¼ el

Olijfolie

naar smaak

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2906 kJ
Energie (kcal)695 kcal
Vetten21.9 g
waarvan verzadigd10.4 g
Koolhydraten80.8 g
waarvan suikers12.8 g
Vezels9.3 g
Eiwitten41 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Pan
Spatel
Grote hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot met een snuif zout en kook de pasta 10 - 12 minuten. Bewaar wat van het kookvocht, giet af en laat uitstomen.
  • Snijd ondertussen de courgette in dunne halve maantjes.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
Kipgehaktballetjes bakken
2
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in een grote sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de kipgehaktballetjes en courgette 4 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Halveer de kipgehaktballetjes met een spatel. Voeg de knoflook, ui en Italiaanse kruiden toe aan de pan. Roer door en kook, afgedekt, 3 minuten verder.
Snijden
3
  • Snijd de citroen in 4 partjes en hak de verse kruiden grof.
  • Voeg de room, honing, het sap van 1 citroenpartje, de helft van de verse kruiden en de helft van de kaas toe aan de groenten. Breng op smaak met peper en zout. Laat zachtjes sudderen op middelmatig vuur.
  • Voeg, zodra de pasta klaar is, de pasta toe aan de saus samen met de helft van de spinazie en een scheutje kookvocht naar smaak. Kook tot de spinazie is geslonken.
Serveren
4
  • Serveer de overige spinazie over de borden en verdeel de citroenpasta met kipgehaktballetjes eroverheen.
  • Garneer met de overige verse kruiden en kaas.
  • Serveer de overige citroenpartjes ernaast.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

gepocheerde eieren in tomatensaus op z'n Mexicaans
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla