Skip to main content
Varkenshaas met paksoi en salade

Varkenshaas met paksoi en salade

met gezouten pinda's en frisse sesamdressing

3.8
(66)

Paksoi bevat veel foliumzuur - onderdeel van het vitamine B-complex. Deze vitamine is essentieel voor de aanmaak van rode bloedcellen en zorgt voor energie!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
-30% koolhydraten
Eiwitrijk
Allergenen:
Tarwe
Sesamzaad
Soja
Pinda's

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Mini-komkommer

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Limoen

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten: Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)

½ stuk(s)

Paksoi

¼ zakje(s)

Javaanse wokpasta

(Bevat: Tarwe, Sesamzaad, Soja)

10 ml

Sesamolie

(Bevat: Sesamzaad)

½ head

Botersla

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

[Zoutarme] sojasaus

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2453 kJ
Energie (kcal)586 kcal
Vetten42.8 g
waarvan verzadigd6.9 g
Koolhydraten15.6 g
waarvan suikers9.2 g
Vezels6.9 g
Eiwitten33.2 g
Cholesterol0.3 mg
Zout2.8 g
Potassium340.2 mg
Calcium82.9 mg
Iron0.9 mg

Benodigdheden

Koekenpan
Aluminiumfolie
Large Frying Pan
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Vlees bakken
1
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de varkenshaas in 10 - 13 minuten rondom bruin.
  • Haal uit de pan laat rusten onder aluminiumfolie tot serveren.
  • Verwijder ondertussen de steelaanzet van de paksoi. 
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
Paksoi bakken
2
  • Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan. Bak de paksoi, ui en de helft van de knoflook 5 - 7 minuten op middelhoog vuur. Voeg de helft van de sojasaus toe.
  • Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in halve maantjes.
  • Snijd de wortel in dunne reepjes. Snijd de limoen in 4 partjes. 
  • Hak de sla en pinda's grof.
Dressing maken
3
  • Meng in een kleine kom de de Javaanse wokpasta, de sesamolie, de overige knoflook en de overige sojasaus.
  • Pers het sap van 1 limoenpartje per persoon uit boven de kom. Breng op smaak met peper en zout (zie Tip). 
  • Meng in een saladekom de komkommer, wortel, sla en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. 

Tip: Je kunt eventueel ook sambal naar smaak toevoegen als je het in huis hebt.

Serveren
4
  • Serveer de salade over diepe borden. Leg de paksoi erop en besprenkel met 2/3 van de dressing.
  • Snijd het varkensvlees in sneetjes en leg op de salade. Besprenkel met de overige dressing.
  • Garneer met de pinda's en serveer met de overige limoenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders