HelloFresh
topBanner
Volkoren penne met sperziebonen en spinazie

Volkoren penne met sperziebonen en spinazie

met pecorino en verse citroenmelisse

Balans
Lees meer

LET OP: Door beperkingen in de leveringen is de broccolini vervangen door sperziebonen.

Controleer voor je begint met koken ALTIJD de allergeneninformatie op de verpakking van de ingrediënten.

De bereidingswijze verandert hierdoor niet.

Labels:Quick & easyVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Ui

1 stuks

Knoflookteen

200 g

Sperziebonen

180 g

Volkoren penne

(BevatGlutenbevattende granen, Kan sporen van allergenen bevatten)

200 g

Spinazie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

10 g

Verse citroenmelisse

(Kan sporen van allergenen bevatten)

40 g

Roomkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

25 g

Geraspte pecorino

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 tl

Wittewijnazijn

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2255 kJ
Energie (kcal)539 kcal
Vetten20.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers4.0 g
Vezels11 g
Eiwitten23 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Vergiet
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng voor de pasta ruim water met een snuf zout aan de kook, in een pan met deksel.Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en snijd in 2 stukken van gelijke grootte.

2

Kook de penne 10 - 12 minuten in de pan met deksel.Kook de sperziebonen 4 - 6 minuten mee, afhankelijk van hoe gaar jij je groente graag eet.Giet daarna af en bewaar wat van het kookvocht.

3

Pluk ondertussen de blaadjes van de takjes citroenmelisse en snijd de blaadjes fijn.Verhit, wanneer de pasta en sperziebonen nog ongeveer 5 minuten moeten koken, 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui en knoflook 3 - 4 minuten aan.Voeg de spinazie toe en bak 1 minuut mee.

4

Voeg de penne en sperziebonen toe aan de hapjespan.Doe ook de roomkaas, de helft van de citroenmelisse, de helft van de pecorino en per persoon 1/2 el wittewijnazijn en 3 el kookvocht bij de pasta.Meng het geheel goed door. Voeg eventueel wat extra kookvocht toe als je graag een wat nattere saus hebt. Breng goed op smaak met peper en zout.Verdeel de pasta over diepe borden en garneer met de pecorino en citroenmelisse.