Omdat je de heekfilet gaat stomen in een vispakketje, wordt hij heerlijk zacht. De combinatie met aardappelen en rozemarijn is een heerlijke klassieker. Het gerecht wordt toch net even anders doordat je de little gem kort grilt in een grill- of koekenpan.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
300 g
Pomme de terre à chair ferme
1 cc
Romarin séché
½ pièce(s)
Carotte
1 pièce(s)
Filet de merlu avec peau
25 g
Tranches de Gouda Vieux
2 pièce(s)
Mélange de mâche, roquette et jeunes pousses d’épinards
1 cs
Huile d'olive
à votre goût
Poivre et sel
½ cc
Beurre
1 cs
Huile d'olive vierge extra
½ cc
Vinaigre balsamique blanc
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil of was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in parten. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen met de rozemarijn 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Roer regelmatig om, haal na 20 minuten de deksel van de pan en breng op smaak met peper en zout.
Schaaf ondertussen met een dunschiller de peen in dunne slierten (of snijd in dunne plakken). Verdeel de peen over 1 vel aluminiumfolie per persoon. Leg daar bovenop de heekfilet, eindig met ½ tl roomboter per persoon en breng op smaak met peper en zout. Vouw de vispakketjes goed dicht en gaar 15 – 20 minuten in de oven.
Meng voor de dressing de oude kaas, extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn en 2 el water per persoon in een hoge kom en mix met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit een grillpan of koekenpan op middelhoog vuur. Snijd de little gem doormidden en besprenkel met de overige olijfolie. Grill of bak 2 minuten met de platte kant naar beneden.
Verdeel de aardappelen en little gem over de borden. Besprenkel de little gem met de dressing en serveer de vispakketjes ernaast.