Skip to main content
Vispakketje met aardappelen, gegrilde little gem en kaasdressing
Vispakketje met aardappelen, gegrilde little gem en kaasdressing

Vispakketje met aardappelen, gegrilde little gem en kaasdressing

3.3
(1,4 k)

Omdat je de heekfilet gaat stomen in een vispakketje, wordt hij heerlijk zacht. De combinatie met aardappelen en rozemarijn is een heerlijke klassieker. Het gerecht wordt toch net even anders doordat je de little gem kort grilt in een grill- of koekenpan.

Tags:
Pour le plaisir des enfants
Allergènes:
Poisson
Lait (contient du lactose)

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation40 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

300 g

Pomme de terre à chair ferme

1 cc

Romarin séché

½ pièce(s)

Carotte

1 pièce(s)

Filet de merlu avec peau

(Contient: Poisson)

25 g

Tranches de Gouda Vieux

(Contient: Lait (contient du lactose))

2 pièce(s)

Mélange de mâche, roquette et jeunes pousses d’épinards

Ingrédients à avoir chez soi

1 cs

Huile d'olive

à votre goût

Poivre et sel

½ cc

Beurre

(Contient: Lait (contient du lactose))

1 cs

Huile d'olive vierge extra

½ cc

Vinaigre balsamique blanc

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)725 kcal
Énergie (kJ)3033.4 kJ
Graisses34 g
dont saturés11 g
Glucides66 g
Fibres10 g
Protéines33 g

Ustensiles

Sauteuse avec couvercle
Four
Wok avec couvercle
Papier aluminium
Bol
Mixeur ou blender
Poêle-grill

Instructions

Snijd de aardappels in parten
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil of was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in parten. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen met de rozemarijn 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Roer regelmatig om, haal na 20 minuten de deksel van de pan en breng op smaak met peper en zout.

Eindig met een beetje boter.
2

Schaaf ondertussen met een dunschiller de peen in dunne slierten (of snijd in dunne plakken). Verdeel de peen over 1 vel aluminiumfolie per persoon. Leg daar bovenop de heekfilet, eindig met ½ tl roomboter per persoon en breng op smaak met peper en zout. Vouw de vispakketjes goed dicht en gaar 15 – 20 minuten in de oven.

3

Meng voor de dressing de oude kaas, extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn en 2 el water per persoon in een hoge kom en mix met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.

Grill de little gem in de pan.
4

Verhit een grillpan of koekenpan op middelhoog vuur. Snijd de little gem doormidden en besprenkel met de overige olijfolie. Grill of bak 2 minuten met de platte kant naar beneden.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
5

Verdeel de aardappelen en little gem over de borden. Besprenkel de little gem met de dressing en serveer de vispakketjes ernaast.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes