Skip to main content
Vispakketje met aardappelen, gegrilde little gem en kaasdressing
Vispakketje met aardappelen, gegrilde little gem en kaasdressing

Vispakketje met aardappelen, gegrilde little gem en kaasdressing

3.3
(1,4K)

Omdat je de heekfilet gaat stomen in een vispakketje, wordt hij heerlijk zacht. De combinatie met aardappelen en rozemarijn is een heerlijke klassieker. Het gerecht wordt toch net even anders doordat je de little gem kort grilt in een grill- of koekenpan.

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen:
Vis
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

300 gram

Vastkokende aardappelen

1 tl

Gedroogde rozemarijn

½ stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Heekfilet met huid

(Bevat: Vis)

25 gram

Oude-kaasplakken

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Mesclun

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ tl

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Witte balsamicoazijn

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)725 kcal
Energie (kJ)3033.4 kJ
Vetten34 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten66 g
Vezels10 g
Eiwitten33 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Oven
Wok met deksel
Aluminiumfolie
Kom
Staafmixer of blender
Grillpan

Instructies

Snijd de aardappels in parten
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil of was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in parten. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen met de rozemarijn 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Roer regelmatig om, haal na 20 minuten de deksel van de pan en breng op smaak met peper en zout.

Eindig met een beetje boter.
2

Schaaf ondertussen met een dunschiller de peen in dunne slierten (of snijd in dunne plakken). Verdeel de peen over 1 vel aluminiumfolie per persoon. Leg daar bovenop de heekfilet, eindig met ½ tl roomboter per persoon en breng op smaak met peper en zout. Vouw de vispakketjes goed dicht en gaar 15 – 20 minuten in de oven.

3

Meng voor de dressing de oude kaas, extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn en 2 el water per persoon in een hoge kom en mix met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.

Grill de little gem in de pan.
4

Verhit een grillpan of koekenpan op middelhoog vuur. Snijd de little gem doormidden en besprenkel met de overige olijfolie. Grill of bak 2 minuten met de platte kant naar beneden.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
5

Verdeel de aardappelen en little gem over de borden. Besprenkel de little gem met de dressing en serveer de vispakketjes ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders