Omdat je de heekfilet gaat stomen in een vispakketje, wordt hij heerlijk zacht. De combinatie met aardappelen en rozemarijn is een heerlijke klassieker. Het gerecht wordt toch net even anders doordat je de little gem kort grilt in een grill- of koekenpan.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
300 gram
Vastkokende aardappelen
1 tl
Gedroogde rozemarijn
½ stuk(s)
Wortel
1 stuk(s)
Heekfilet met huid
25 gram
Oude-kaasplakken
2 stuk(s)
Mesclun
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
½ tl
Roomboter
1 el
Extra vierge olijfolie
½ tl
Witte balsamicoazijn
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil of was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in parten. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen met de rozemarijn 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Roer regelmatig om, haal na 20 minuten de deksel van de pan en breng op smaak met peper en zout.
Schaaf ondertussen met een dunschiller de peen in dunne slierten (of snijd in dunne plakken). Verdeel de peen over 1 vel aluminiumfolie per persoon. Leg daar bovenop de heekfilet, eindig met ½ tl roomboter per persoon en breng op smaak met peper en zout. Vouw de vispakketjes goed dicht en gaar 15 – 20 minuten in de oven.
Meng voor de dressing de oude kaas, extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn en 2 el water per persoon in een hoge kom en mix met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit een grillpan of koekenpan op middelhoog vuur. Snijd de little gem doormidden en besprenkel met de overige olijfolie. Grill of bak 2 minuten met de platte kant naar beneden.
Verdeel de aardappelen en little gem over de borden. Besprenkel de little gem met de dressing en serveer de vispakketjes ernaast.