
Verse pappardelle met gepocheerde vis
in romige prei-spinaziesaus met bieslook, dille en citroen
PREMIUM
Al dente tip! Kook ruim water en zorg dat het goed aan de kook is - dan blijft het koken wanneer je de pasta toevoegt en kun je nauwkeuriger timen.
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
½ stuk(s)
Prei
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
125 gram
Verse pappardelle
100 ml
Room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
50 gram
Spinazie
130 gram
Vismelange: zalm, kabeljauw en koolvis
15 gram
Geraspte Italiaanse kaas
½ stuk(s)
Citroen
2.5 gram
Verse dille & bieslook
Zelf toevoegen
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
¼ stuk(s)
[Zoutarm] groentebouillonblokje
Benodigdheden
•Pan met deksel
•Vergiet
•Hapjespan met deksel
Instructies

1
- Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pappardelle.
- Snijd de prei in dunne ringen en snipper de ui.
- Pers de knoflook of snijd fijn.

2
- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
- Bak de knoflook, ui en prei 4 - 5 minuten aan op hoog vuur. Blijf goed roeren.
- Kook de pappardelle 4 - 6 minuten in de pan met deksel. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

3
- Voeg de slagroom toe aan de prei en verbrokkel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan.
- Dek af en laat 5 - 7 minuten op laag vuur stoven.
- Voeg de laatste 2 minuten de spinazie toe en dek opnieuw af. Voeg vervolgens de vis toe. Roer de helft van de kaas door de saus en verhit opnieuw 2 - 3 minuten (zie Tip).
- Snijd de citroen in partjes en knijp 1/4 citroen per persoon uit boven de saus. Breng flink op smaak met peper en zout.
Tip: De vis mag nog glazig zijn vanbinnen. Houd je hier niet van? Verhit het geheel nog 2 - 3 minuten langer.

4
- Snijd de verse kruiden fijn.
- Verdeel de pasta over de borden en schep de prei-spinaziesaus met vis erover.
- Garneer met de bieslook en dille, de overige kaas en de citroenpartjes.