Verse pappardelle met gepocheerde vis
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Verse pappardelle met gepocheerde vis

Verse pappardelle met gepocheerde vis

in romige prei-spinaziesaus met bieslook, dille en citroen

Al dente tip! Kook ruim water en zorg dat het goed aan de kook is - dan blijft het koken wanneer je de pasta toevoegt en kun je nauwkeuriger timen.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Prei

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Verse pappardelle

100 ml

Room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Spinazie

130 gram

Vismelange: zalm, kabeljauw en koolvis

15 gram

Geraspte Italiaanse kaas

½ stuk(s)

Citroen

2.5 gram

Verse dille & bieslook

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1004 kcal
Energie (kJ)4202 kJ
Vetten52 g
waarvan verzadigd24 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers10 g
Vezels7.4 g
Eiwitten47 g
Zout2 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Vergiet
•Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pappardelle.
  • Snijd de prei in dunne ringen en snipper de ui.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
Prei bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de knoflook, ui en prei 4 - 5 minuten aan op hoog vuur. Blijf goed roeren.
  • Kook de pappardelle 4 - 6 minuten in de pan met deksel. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Saus afmaken
3
  • Voeg de slagroom toe aan de prei en verbrokkel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan.
  • Dek af en laat 5 - 7 minuten op laag vuur stoven.
  • Voeg de laatste 2 minuten de spinazie toe en dek opnieuw af. Voeg vervolgens de vis toe. Roer de helft van de kaas door de saus en verhit opnieuw 2 - 3 minuten (zie Tip).
  • Snijd de citroen in partjes en knijp 1/4 citroen per persoon uit boven de saus. Breng flink op smaak met peper en zout.

Tip: De vis mag nog glazig zijn vanbinnen. Houd je hier niet van? Verhit het geheel nog 2 - 3 minuten langer.

Serveren
4
  • Snijd de verse kruiden fijn.
  • Verdeel de pasta over de borden en schep de prei-spinaziesaus met vis erover.
  • Garneer met de bieslook en dille, de overige kaas en de citroenpartjes.