Veggie + protein - Platbroodpizza's met buffelmozzarella
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Veggie + protein - Platbroodpizza's met buffelmozzarella

Veggie + protein - Platbroodpizza's met buffelmozzarella

met coppa di parma als extra

Oregano is onmisbaar in elke Italiaanse kruidenmix en staat bekend als hét pizzakruid. Wist je dat de smaak van oregano intenser wordt als je hem droogt?

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Champignons

½ stuk(s)

Paprika

50 gram

Coppa di Parma

½ bol(len)

Buffelmozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

200 gram

Passata

0.99 tl

Paprikapoeder

2 stuk(s)

Libanees flatbread

⅓ zakje(s)

Gedroogde oregano

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

naar smaak

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)407 kcal
Energie (kJ)1701 kJ
Vetten30.7 g
waarvan verzadigd17.5 g
Koolhydraten11 g
waarvan suikers7.4 g
Vezels6.2 g
Eiwitten20 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Koekenpan
Kom
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn.

Snijden en scheuren
2

Snijd de champignons in plakken en de paprika in smalle repen. Scheur de buffelmozzarella klein. Snijd of scheur de coppa di Parma in tweeën.

Champignons bakken
3

Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de champignons 3 – 4 minuten.

Tip: Wist je dat paddenstoelen en daarmee ook champignons eigenlijk schimmels zijn? Qua voedingsstoffen doen ze echter niet onder aan groenten. Ze zijn rijk aan vitamine B2, foliumzuur, kalium en vezels en daarmee onder andere goed voor je energielevel, bloeddruk, darmfunctie en verzadigingsgevoel.

Pizza beleggen
4

Meng ondertussen de passata met de knoflook en het paprikapoeder in een kom en breng op smaak met peper en zout. Smeer de platbroden in met de tomatensaus. Verdeel de champignons, de paprika en de coppa di parma over de platbroden en bestrooi met de gedroogde oregano en geraspte belegen kaas.

Bakken
5

Bak de platbroodpizza's op een bakplaat met bakpapier ongeveer 7 – 8 minuten in de oven (zie TIP). Verdeel, meteen nadat de pizza uit de oven komt, de buffelmozzarella erover en laat even smelten.

Tip: Passen niet alle pizza’s tegelijk in de oven? Beleg de volgende platbroden dan pas als de andere in de oven staan, zo voorkom je dat de bodem vochtig wordt.

Serveren
6

Verdeel de pizza's over de borden en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.