topBanner
Kikkererwtencurry met garnalen als extra

Kikkererwtencurry met garnalen als extra

met zoete aardappel, rijst en mangochutney

Vis als extra
Lees meer

Kurkuma is een plant met prachtige bloemen. Het eetbare deel zit onder de grond, en noemt men ook wel geelwortel.

Allergenen:SchaaldierenSulfietMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

300 gram

Zoete aardappel

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

3 cm

Verse gember

4 cm

Verse kurkuma

1 pak(ken)

Kikkererwten

1 pak(ken)

Tomatenblokjes

250 ml

Kokosmelk

170 gram

Basmatirijst

10 gram

Verse koriander en munt

100 gram

Spinazie

200 gram

Garnalen

(BevatSchaaldieren, Sulfiet)

40 gram

Mangochutney

(BevatMosterd)

Zelf toevoegen

150 ml

Groentebouillon

2 el

Zonnebloemolie

1 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4641 kJ
Energie (kcal)1109 kcal
Vetten41.0 g
waarvan verzadigd22.0 g
Koolhydraten141 g
waarvan suikers32.0 g
Vezels17 g
Eiwitten37 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Rasp
Soeppan met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Snijd de zoete aardappel in blokjes van maximaal 1 cm. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de verse gember en de verse kurkuma. Laat de kikkererwten uitlekken.

2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Roerbak de knoflook, ui, gember en kurkuma 1 - 2 minuten. Voeg de zoete-aardappelblokjes toe en bak nog 3 - 4 minuten mee.

3

Blus af met 1/2 el wittewijnazijn per persoon, de bouillon, de tomatenblokjes en de kokosmelk. Breng de curry aan de kook. Verlaag het vuur en laat, afgedekt, 10 - 15 minuten zachtjes koken, tot de zoete aardappel zacht is. Kook ondertussen de rijst, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

4

Ris de blaadjes van de takjes munt en snijd de muntblaadjes en de koriander fijn. Haal het deksel van de soeppan en voeg de laatste 5 minuten de kikkererwten en de spinazie hand voor hand toe aan de curry en laat al roerend slinken. Breng goed op smaak met peper en zout.

5

Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de garnalen 3 – 4 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de rijst en curry over diepe borden. Leg de garnalen erop. Garneer met de verse munt en koriander. Serveer met de mangochutney.