Skip to main content
Veggie + protein - Romige spinaziegratin met spiegelei
Veggie + protein - Romige spinaziegratin met spiegelei

Veggie + protein - Romige spinaziegratin met spiegelei

met gebakken aardappeltjes

Met dit recept maak je een luxe uitvoering van het traditionele groentegerecht spinazie à la crème. Je gebruikt crème fraîche in plaats van slagroom, voegt pittige belegen kaas en tomaat toe en als bonus is er nog een spiegelei. Comfort food voor als het buiten koud en donker is

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Tomaat

2.5 snufje

Nootmuskaat

200 gram

Spinazie

(Kan bevatten: Selderij)

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

50 gram

Zure room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

4 stuk(s)

Ei

1 stuk(s)

Duitse steak haché

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

[Plantaardige] boter

Voedingswaarden

Energie (kcal)766 kcal
Energie (kJ)3206 kJ
Vetten48.6 g
waarvan verzadigd21.8 g
Koolhydraten57.4 g
waarvan suikers6.1 g
Vezels13.8 g
Eiwitten20.7 g
Zout0.8 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Wok
Rasp
Vergiet
Ovenschaal
Koekenpan

Instructies

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in dunne parten. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 30 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Roer regelmatig door en breng op smaak met peper en zout. Snipper ondertussen de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn.

Spinazie bereiden
2

Snijd de tomaat in blokjes. Rasp met een fijne rasp een stukje van de bol nootmuskaat. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan en fruit de sjalot en de knoflook 2 – 3 minuten. Voeg de spinazie toe en roerbak 3 – 4 minuten, of tot deze geslonken is. Laat de spinazie uitlekken in een vergiet. Druk goed aan, zodat het meeste vocht uit de spinazie lekt (zie TIP).

Tip: Het is belangrijk dat je het vocht goed uit de spinazie drukt – anders blijft de gratin te nat.

Op smaak brengen
3

Zet de wok of hapjespan weer op het vuur en voeg de tomaat en gedroogde tijm toe. Bak nog 1 minuut. Zet het vuur middellaag, voeg de crème fraîche en de uitgelekte spinazie toe aan de wok of hapjespan en roerbak nog 1 minuut. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout (zie TIP).

Tip: Nootmuskaat heeft een vrij uitgesproken smaak. Voeg dus niet te veel in een keer toe, maar proef tussendoor goed.

Gratin bakken
4

Doe het spinaziemengsel in een ovenschaal (zie TIP). Bestrooi met de geraspte belegen kaas en bak 10 – 15 minuten in de oven.

Tip: Rauw heeft spinazie en groot volume, maar tijdens de verhitting slinkt de bladgroente flink. Daarom heb je niet zo'n grote ovenschaal nodig voor dit gerecht.

Biefstuk en spiegelei bakken
5

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan en bak de Duitse biefstuk 2 - 4 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de aardappelen over de borden en leg het spiegelei erop. Serveer met de spinaziegratin en de Duitse biefstuk.

Tip: Wist je dat de 200 g spinazie per persoon die je in dit gerecht gebruikt meer calcium bevat dan 1 beker melk? Samen met de kaas en overige ingrediënten krijg je met dit gerecht.. zie fun facts

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

Mexicaans gepocheerde eieren in tomatensaus
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla