Veggie + Protein - Casarecce met runderchipolataworstjes als extra
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Veggie + Protein - Casarecce met runderchipolataworstjes als extra

Veggie + Protein - Casarecce met runderchipolataworstjes als extra

met pesto, courgette en cherrytomaten

Casarecce betekent huisgemaakt in het Italiaans. De specifieke vorm wordt bereikt door de pasta rond een klein stokje te rollen en is perfect om saus vast te houden.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

125 gram

Rode kerstomaten

40 gram

Pesto genovese

90 gram

Casarecce

2 stuk(s)

Runderchipolataworstje

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)244 kcal
Energie (kJ)1021 kJ
Vetten19.2 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten7.8 g
waarvan suikers6.2 g
Vezels2.9 g
Eiwitten8 g
Zout0.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kleine kom
Koekenpan met deksel
Rasp
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de casarecce.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in halve manen.
  • Meng in een kleine kom de knoflook, de helft van de olijfolie, de Italiaanse kruiden en de courgette.
  • Halveer de cherrytomaten en meng met de pesto in een andere kleine kom.

Tip: Wist je dat dit gerecht ongeveer 300 gram groente gevat?

Chipolata bakken
2
  • Kook de casarecce, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar. Giet daarna af.
  • Verhit de overige olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de chipolataworstjes in 2 – 3 minuten rondom bruin op middelhoog vuur.
  • Draai vervolgens het vuur laag, dek de pan af en bak nog 6 - 8 minuten.
Mengen
3
  • Verhit een andere koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de courgette 1 minuut.
  • Voeg de cherrytomaten toe en bak 4 – 5 minuten mee.
  • Rasp ondertussen de parmigiano reggiano.
  • Voeg 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon, 2/3 van de geraspte parmigiano reggiano en de casarecce toe aan de groenten. Roer door en zet het vuur uit.
Serveren
4
  • Breng de pasta op smaak met peper en zout en verdeel over de borden.
  • Serveer met de chipolataworstjes en garneer met de overige parmigiano reggiano.