
Veggie picadillo met linzen
met olijven, kappertjes en rozijnen
Picadillo wordt traditioneel bereid in Latijns-Amerika van gehakt, tomaten, rozijnen en olijven. Vandaag serveer je een vegetarische variant op dit gerecht!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Paprika
½ zakje(s)
Peruaanse kruidenmix
⅓ pak(ken)
Linzen
10 ml
Worcestershiresaus
(Bevat Gluten, Gerst, Mosterd, Soja)
10 gram
Rozijnen
(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
75 gram
Bruine snelkookrijst
2.5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
⅓ pak(ken)
Tomatenblokjes met knoflook en ui
25 gram
Witte kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Ui
20 gram
Leccino olijven
Zelf toevoegen
¼ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Breng water aan de kook in een ruime pot. Kook de rijst in 10 minuten gaar.
- Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
- Snijd de paprika in blokjes.

- Laat de linzen uitlekken in een vergiet en spoel af.
- Snijd de peterselie, inclusief takjes, grof.

- Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een wok of sauteerpan op laag vuur en fruit de ui en knoflook 2 minuten.
- Voeg de paprika, rozijnen, Peruaanse kruiden (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en tomatenblokjes toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg daarna de olijven en worcestershiresaus toe aan de pan en verhit 10 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
- Voeg ten slotte de linzen toe en breng op smaak met peper en zout.

- Verdeel de rijst en picadillo over de borden.
- Verkruimel de witte kaas erboven.
- Garneer met de gesneden bladpeterselie.
Weetje: Wist je dat linzen van alle peulvruchten het meeste ijzer bevatten? Daarnaast zijn ze een goede bron van vezels, eiwitten en andere mineralen zoals magnesium en kalium. Kalium helpt bij het behouden van een gezonde bloeddruk.