
Veggie picadillo met linzen
met olijven, kappertjes en rozijnen
Picadillo wordt traditioneel bereid in Latijns-Amerika van gehakt, tomaten, rozijnen en olijven. Vandaag serveer je een vegetarische variant op dit gerecht!
Labels:
Veggie
•Klimaatbewust
Allergenen:
Gluten
•Gerst
•Mosterd
•Soja
•Melk (inclusief lactose)
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
½ blik(ken)
Linzen
10 ml
Worcestershiresaus
(Bevat Gluten, Gerst, Mosterd, Soja)
15 gram
Olijf-kappertjesmix
10 gram
Rozijnen
(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
75 gram
Witte langgraanrijst
2.5 gram
Verse bladpeterselie
⅓ pak(ken)
Tomatenblokjes met knoflook en ui
50 gram
Witte kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Wortel
Zelf toevoegen
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Pan met deksel
•Wok of hapjespan
•Wok of hapjespan
•Vergiet
Instructies

1
- Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel.
- Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
- Snijd de wortel in blokjes.

2
- Kook de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar.
- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur.
- Voeg de wortel, rozijnen, Mexicaanse kruiden en tomatenblokjes toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg daarna de olijven, kappertjes en worcestershiresaus toe aan de pan en verhit 10 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

3
- Laat de linzen uitlekken in een vergiet en spoel af.
- Snijd de peterselie inclusief takjes grof.
- Voeg ten slotte de linzen toe aan de hapjespan.
- Meng goed en breng op smaak met peper en zout.

4
- Verdeel de rijst en picadillo over de borden.
- Verbrokkel de witte kaas erboven.
- Garneer met de gesneden bladpeterselie.