Naanpizza met veggie gehakt en pesto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Naanpizza met veggie gehakt en pesto

Naanpizza met veggie gehakt en pesto

met gemarineerde tomaat en pesto-roomkaas

Met het vegan Gehackt van De Vegetarische Slager geef je een malse structuur aan je gerecht. Makkelijk en minstens zo veelzijdig als de dierlijke variant!

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten
Gerst
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

25 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Pesto genovese

(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)

20 gram

Veldsla

½ stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Paprika

75 gram

Vegan gehakt van De Vegetarische Slager

(Bevat Gerst, Soja)

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Naanbrood met kruiden

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2898 kJ
Energie (kcal)693 kcal
Vetten32.2 g
waarvan verzadigd9.3 g
Koolhydraten64.5 g
waarvan suikers11.6 g
Vezels14.4 g
Eiwitten29.9 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Koekenpan
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snipper de ui.
  • Snijd de paprika in reepjes. 
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Bak de paprikareepjes 3 - 4 minuten.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Voeg de ui, het vegan gehakt, de Italiaanse kruiden en de helft van de knoflook toe en bak 4 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Marineren
2
  • Bak het naanbrood 4 - 6 minuten in de oven. 
  • Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, de overige knoflook en 1/2 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de tomaat in blokjes. Meng de tomaat door de dressing.
Naanpizza's afmaken
3
  • Draai het vuur van de pan met veggie gehakt naar hoog, voeg 1/2 el boter toe en blus de pan af met 1 el water per persoon. Bak nog 1 minuut, of tot het water is verdampt.
  • Meng in een kleine kom de roomkaas met de groene pesto.
  • Besmeer de naanpizza's met de pesto-roomkaas.
  • Schep het vegan gehakt en de groenten erop.
Serveren
4
  • Verdeel de naanpizza's over de borden.
  • Meng de veldsla met de gemarineerde tomaat.
  • Verdeel wat salade over de pizza's en serveer de overige salade ernaast.

Weetje: Wist je dat tomaten rijk zijn aan het antioxidant lycopeen? Antioxidanten beschermen onze cellen en organen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen afkomstig van bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.