HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVeggie Bowl Geïnspireerd Op Het Midden Oosten
topBanner
Veggie bowl geïnspireerd op het Midden-Oosten

Veggie bowl geïnspireerd op het Midden-Oosten

met zoete aardappel, kikkererwten en labne

Lees meer

Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. Dit is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, waardoor je een energiek gevoel krijgt.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:BalansVeggie
Allergenen:NotenPinda'sMelk (inclusief lactose)EiSulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

300 gram

Zoete aardappel

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Appel

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

300 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

⅔ pak(ken)

Kikkererwten

4 tl

Ras el hanout

5 gram

Verse koriander

½ stuk(s)

Biologische citroen

20 gram

Gezouten amandelen

(BevatNoten, Pinda'sKan bevattenSesam)

50 gram

Labne

(BevatMelk (inclusief lactose), Ei, Sulfiet)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2721 kJ
Energie (kcal)650 kcal
Vetten35.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers19.0 g
Vezels13 g
Eiwitten16 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat met bakpapier
Sieve
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Weeg de zoete aardappel af en schil of was grondig. Snijd in plakken van ongeveer 1 cm dik en leg de plakken op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel de zoete aardappel met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Bak de plakken in 20 – 30 minuten gaar in de oven.

2

Snipper ondertussen de rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in kleine blokjes. Snijd de rode puntpaprika in dunne reepjes en scheur de spinazie klein. Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken in een zeef.

3

Verhit de overige olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en ras el hanout 2 – 3 minuten. Voeg eventueel extra olie toe als de kruiden aanbakken. Voeg de appel en rode puntpaprika toe en bak 6 – 8 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de kikkererwten toe aan de hapjespan en bak 4 – 6 minuten mee. Haal de hapjespan van het vuur en roer de spinazie erdoor. Breng opnieuw op smaak met peper en zout.

4

Snijd de citroen in parten en snijd de koriander fijn. Verdeel de zoete aardappel over de borden. Schep de kikkererwten en groenten erop en garneer met de amandelen en koriander. Serveer met de labne en de citroenparten.