HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegetarische Vol Au Vent Met Champignons
topBanner
Vegetarische vol-au-vent met champignons

Vegetarische vol-au-vent met champignons

met koninginnehapje, aardappelpuree en salade

Lees meer

Champignons zijn een goede toevoeging aan je vegetarische maaltijd - ze bevatten vitamine B2, zijn eiwitrijk en zorgen voor een fijne bite.

Labels:Veggie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenEi

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Kruimige aardappelen

250 gram

Kastanjechampignons

⅔ stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Laurierblad

100 ml

Slagroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Ragoutbakje

(BevatMelk (inclusief lactose), Glutenbevattende granen, Ei)

5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

1 stuk(s)

Pruimtomaat

60 gram

Veldsla

2 zakje(s)

Olijfolie met citroen

Zelf toevoegen

200 ml

Groentebouillon

4 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 el

Bloem

scheutje

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3798 kJ
Energie (kcal)908 kcal
Vetten63.0 g
waarvan verzadigd34.0 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels12 g
Eiwitten13 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Keukenpapier
Hapjespan
Aardappelstamper
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen of was grondig en snijd in grove stukken. Veeg de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd in plakken. Snijd de wortel in kleine blokjes. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.

2

Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan. Roerbak de knoflook, ui, wortel en champignons 4 - 6 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens per persoon: 1 el roomboter en 1 el bloem toe. Bak 1 - 2 minuten. Voeg het laurierblad, de bouillon en de slagroom toe. Roer goed door zodat de saus één geheel wordt. Laat 6 - 8 minuten op laag vuur zachtjes inkoken.

4

Leg het koninginnehapje op een bakplaat met bakpapier en verwarm 5 - 8 minuten in de oven. Hak ondertussen de krulpeterselie grof. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een gladde puree. Voeg de overige roomboter en een scheutje melk toe om het geheel smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

5

Snijd de tomaat in partjes. Meng in een saladekom de veldsla en tomaat met de olijfolie met citroen. Breng op smaak met peper en zout.

6

Leg op elk bord een koninginnehapje en vul deze met de vegetarische vol-au-vent. Serveer de aardappelpuree en salade ernaast. Garneer met de krulpeterselie.