Vegetarische nuggets met bietensalade en krieltjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische nuggets met bietensalade en krieltjes

Vegetarische nuggets met bietensalade en krieltjes

met gebakken appel en uienchutney

Heb je plantaardige margarine, veganaise en/of zoetstof (zoals agavesiroop) in huis? Gebruik deze producten om het recept helemaal vegan te maken!

Labels:
Extra groente
Veggie
Familie
Klimaatbewust
Allergenen:
Tarwe
Gerst
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

5 stuk(s)

Vegan nuggets

(Bevat Tarwe, Gerst, Soja Kan bevatten Mosterd)

125 gram

Gekookte rode bieten

½ stuk(s)

Appel

20 gram

Pikante uienchutney

200 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

20 gram

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

½ tl

Honing

½ el

Zonnebloemolie

1 tl

Mosterd

½ el

Wittewijnazijn

1 tl

Extra vierge olijfolie

1 el

[Plantaardige] boter

25 gram

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)890 kcal
Energie (kJ)3726 kJ
Vetten49.5 g
waarvan verzadigd11.7 g
Koolhydraten87.9 g
waarvan suikers25.1 g
Vezels17.3 g
Eiwitten15.4 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan met deksel
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Krieltjes bereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng in een kom de krieltjes met 1/2 el zonnebloemolie per persoon, peper en zout. Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 12 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
  • Snijd de ui in halve ringen.
Ui bakken
2
  • Verhit 1/3 van de boter in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui in 2 - 3 minuten glazig.
  • Dek de pan af en bak nog 2 - 3 minuten op middelmatig vuur, of tot de ui zacht is.
  • Blus de ui af met de chutney. Laat het geheel 1 minuut al roerend indikken.
Nuggets en appel bakken
3
  • Verhit opnieuw 1/3 van de boter in een andere pan op middelhoog vuur. Bak de vegan nuggets 2 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Weeg 125 g voorgekookte rode biet per persoon af en snijd in blokjes van 2 cm.
  • Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in partjes.
  • Verhit daarna de overige boter in dezelfde pan van de nuggets en bak de appelpartjes 1 - 2 minuten per kant (zie Tip).

Tip: Bak de appel niet te lang en gebruik voldoende boter zodat de appel niet aan de pan blijft plakken.

Serveren
4
  • Meng in een saladekom de mosterd, honing, wittewijnazijn, extra vierge olijfolie, peper en zout tot een dressing.
  • Voeg de gemengde sla en de rode biet toe aan de saladekom, meng goed en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de salade, krieltjes en nuggets over de borden. Schep de ui bij de nuggets. Garneer de salade met de appel. Serveer met de mayonaise.