Varkenshaasmedaillon met veldslastamppot
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkenshaasmedaillon met veldslastamppot

Varkenshaasmedaillon met veldslastamppot

met gestoofde cherrytomaten

Varkenshaas is een relatief mager stukje varkensvlees en zit vol B-vitaminen - heel geschikt voor een gebalanceerde maaltijd dus!

Labels:
Caloriebewust
Familie
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Sjalot

250 gram

Rode kerstomaten

20 gram

Veldsla

1 stuk(s)

Varkenshaasmedaillon

Zelf toevoegen

1 tl

Suiker

1 el

[Plantaardige] boter

5 ml

[Plantaardige] melk

½ tl

Witte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

2.5 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)625 kcal
Energie (kJ)2615 kJ
Vetten23 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers20 g
Vezels11.3 g
Eiwitten32 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Steelpan
Koekenpan
Aardappelstamper
Aluminiumfolie
Keukenpapier

Instructies

Aardappelen koken
1
  • Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in grove stukken.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en verkruimel er 1/4 groentebouillonblokje per persoon boven.
  • Kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.
  • Snipper ondertussen de sjalot. Halveer de rode cherrytomaten en snijd de veldsla grof.

Tip: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!

Saus maken
2
  • Verhit de roomboter in een steelpan op middelmatig vuur.
  • Roerbak de sjalot 2 minuten. Voeg de cherrytomaten toe en bak 5 minuten mee.
  • Voeg per persoon: 2 tl mosterd, 1/2 tl witte balsamicoazijn en 1 tl suiker toe.
  • Roer door tot er een egale saus ontstaat en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat cherrytomaten meer bétacaroteen bevatten dan gewone tomaten? Bétacaroteen is een antioxidant dat het lichaam beschermt tegen weefselschade en veroudering.

Varkenshaas bakken
3
  • Dep de varkenshaasmedaillon droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de varkenshaasmedaillon 3 - 4 minuten per kant.
  • Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie
  • Stamp ondertussen de aardappelen grof met een aardappelstamper en voeg de overige mosterd en een scheutje melk toe om het geheel smeuïg te maken.
Serveren
4
  • Roer de veldsla door de aardappelpuree en breng op smaak met peper en zout (zie Tip).
  • Verdeel de stamppot over de borden en serveer met de varkenshaasmedaillon.
  • Schenk de saus met cherrytomaten over het vlees.

Tip: Houd eventueel een deel van de veldsla apart om mee te garneren.