Skip to main content
Bulgurbowl met kipfiletblokjes, sinaasappeldressing en witte kaas
Bulgurbowl met kipfiletblokjes, sinaasappeldressing en witte kaas

Bulgurbowl met kipfiletblokjes, sinaasappeldressing en witte kaas

met geroosterde wortel, spinazie en rozijnen

Bulgur is gemaakt van gebroken tarwekorrels die eerst gestoomd en gedroogd worden. Het resultaat is een volkoren product vol vezels, ijzer en B-vitaminen. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Hvede
Milk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Wortelschijfjes

75 gram

Bulgur

100 gram

Kipfiletblokjes

25 gram

Witte kaas

½ stuk(s)

Handsinaasappel

10 gram

Rozijnen

0.17 zakje(s)

Afrikaanse kruidenmix

25 gram

Spinazie

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Rodewijnazijn

½ tl

Mosterd

¼ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

[Plantaardige] boter

Voedingswaarden

Energie (kcal)700 kcal
Energie (kJ)2930 kJ
Vetten22 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers20 g
Vezels18.2 g
Eiwitten45 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Koekenpan
Grote kom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng de wortelschijfjes in een kom met per persoon: 1/4 el olijfolie en 1/2 tl Afrikaanse kruiden. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de wortelschijfjes over een bakplaat met bakpapier.
  • Bak 15 - 20 minuten in de oven, tot lichtbruin en zacht.

Tip: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Bulgur bereiden
2
  • Voeg de bulgur en ruim water toe aan een pan met deksel zodat de bulgur goed onderstaat.
  • Voeg 1/4 bouillonblokje per persoon toe.
  • Breng het water aan de kook en kook de bulgur in 10 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen.
  • Snipper ondertussen de ui.
Kip bakken
3
  • Verhit 1 tl roomboter per persoon in een koekenpan.
  • Bak de kipfiletblokjes in 6 - 8 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout. Leg apart.
  • In dezelfde pan, bak de ui 2 - 3 minuten aan en voeg de helft van de spinazie toe. Roerbak tot de spinazie is geslonken en breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur uit.
  • Snijd ondertussen de sinaasappel doormidden. Bewaar 1 helft apart en snijd van de andere helft voorzichtig de schil van het vruchtvlees en het vruchtvlees in blokjes.
Serveren
4
  • Pers in een kleine kom de andere helft van de sinaasappel uit. Voeg hierbij per persoon 1/2 el rode wijnazijn, 1/2 tl mosterd, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout.
  • Meng in een grote kom de bulgur met de rest van de spinazie en de helft van de sinaasappelsap-dressing. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de bulgursalade over de diepe borden of kommen.
  • Leg de kipfiletblokjes, wortelschijfjes, rozijnen, gebakken spinazie en sinaasappelblokjes op de bulgur. Verkruimel de witte kaas erover en besprenkel met de resterende dressing.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes