De tuna melt is een Amerikaanse specialiteit die wat weg heeft van onze tosti - met tonijn, mais en gesmolten kaas, het perfecte comfortfood!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
100 gram
Mais in blik
160 gram
Tonijn in water
(BevatVis)1 stuk(s)
Rode ui
3 stuk(s)
Tomaat
50 gram
Mayonaise
(BevatEi, Mosterd)2 stuk(s)
Witte demi-baguette
(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenEi, Lupine, Melk, Noten, Sesam, Soja)50 gram
Geraspte belegen kaas
(BevatMelk (inclusief lactose))40 gram
Mesclun
2 tl
Paprikapoeder
2 tl
Olijfolie met balsamico
(BevatSulfiet)2 tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Laat de mais uitlekken en weeg af. Laat ook de tonijn uitlekken. Snipper de rode ui en snijd de tomaat in blokjes.
Meng in een kom de tonijn met de mais, mayonaise, de helft van de tomaat en de helft van de rode ui. Breng op smaak met peper en zout. Halveer de broodjes en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Beleg met de tonijnsalade. Meng in een kleine kom de geraspte kaas met 1 tl paprikapoeder per persoon. Verdeel de geraspte kaas met paprikapoeder over de tuna melts en bak 6 - 8 minuten in de oven.
Maak in een saladekom een dressing van de olijfolie met balsamico, peper, zout en 1 tl mosterd per persoon. Meng de rest van de rode ui en tomaat met de dressing. Meng vlak voor het serveren de mesclun met de dressing.
Verdeel de tuna melts over de borden. Serveer met de salade.