Tuna melts met tomaat en mais
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tuna melts met tomaat en mais

Tuna melts met tomaat en mais

met zelfgemaakte tonijntopping en frisse salade

De tuna melt is een Amerikaanse specialiteit die wat weg heeft van onze tosti - met tonijn, mais en gesmolten kaas het perfecte comfortfood!

Labels:
Familie
Allergenen:
Vis
Mosterd
Eieren
Tarwe
Gerst
Rogge

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

50 gram

Maïs in blik

½ blik(ken)

Tonijn in water

(Bevat Vis)

½ stuk(s)

Ui

1.5 stuk(s)

Tomaat

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

1 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten Lupine, Gluten, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja)

25 gram

Geraspte belegen kaas

20 gram

Mesclun

0.99 tl

Paprikapoeder

4 ml

Olijfolie met balsamico

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)716 kcal
Energie (kJ)2998 kJ
Vetten34 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers12 g
Vezels8.5 g
Eiwitten31 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Laat de mais uitlekken en weeg af.
  • Laat ook de tonijn uitlekken.
  • Snipper de rode ui en snijd de tomaat in blokjes.
Broodje beleggen
2
  • Meng in een kom de tonijn met de mais, mayonaise, de helft van de tomaat en de helft van de rode ui. Breng op smaak met peper en zout.
  • Halveer de broodjes en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Beleg met de tonijnsalade.
  • Meng in een kleine kom de geraspte kaas met 1/3 zakje paprikapoeder per persoon.
  • Verdeel de geraspte kaas met paprikapoeder over de tuna melts en bak 6 - 8 minuten in de oven.

Tip: Mais levert een goede portie magnesium. Een belangrijk mineraal voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke producten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en ja, cacao!

Salade maken
3
  • Maak in een saladekom een dressing van de olijfolie met balsamico, peper, zout en 1 tl mosterd per persoon.
  • Meng de rest van de rode ui en tomaat met de dressing.
  • Meng vlak voor het serveren de mesclun met de dressing.
Serveren
4
  • Verdeel de tuna melts over de borden.
  • Serveer met de salade.