Skip to main content

Tropische smoothie met spinazie

met Griekse yoghurt en zonnebloempitten

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Banaan

50 gram

Spinazie

250 gram

Biologische yoghurt op z'n Grieks

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Mango

25 gram

Zonnebloempitten

Voedingswaarden

Energie (kJ)1650 kJ
Energie (kcal)394 kcal
Vetten20 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten39 g
waarvan suikers32.2 g
Vezels4.3 g
Eiwitten11 g
Zout0.3 g
Trans Fat7.8 g
Potassium193.8 mg
Calcium150 mg

Benodigdheden

Hoge kom
Staafmixer

Instructies

1

Pel de banaan en snijd in stukken. Schil de mango en snijd het vruchtvlees klein. Voeg de spinazie, banaan, mango en Griekse yoghurt toe aan een hoge kom. Pureer tot een dikke smoothie met een staafmixen (zie Tip).

Tip: Heb je een blender in huis? Gebruik deze dan om alles in the mixen.

2

Verdeel de smoothie over kommen. Garneer met de zonnebloempitten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders