Tofubowl met pindasaus en amchoi
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tofubowl met pindasaus en amchoi

Tofubowl met pindasaus en amchoi

met zoetzure komkommer en rijst

Wist je dat tofu per 100 gram meer calcium bevat dan 1 glas melk én evenveel ijzer als 100 gram biefstuk?

Labels:
Plantaardig
Klimaatbewust
Extra groente
Allergenen:
Selderij
Soja
Tarwe
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Gekruide tofublokjes

(Bevat Selderij, Soja, Tarwe)

40 gram

Pindasaus

(Bevat Pinda's, Soja, Tarwe)

75 gram

Witte langgraanrijst

½ stuk(s)

Komkommer

100 gram

Amchoi

20 ml

Ketjap manis

(Bevat Soja, Tarwe)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

2 el

Wittewijnazijn

180 ml

Water

1 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3335 kJ
Energie (kcal)797 kcal
Vetten31.1 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten101.1 g
waarvan suikers31 g
Vezels5.5 g
Eiwitten23 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan
Grote kom
Koekenpan
Kleine steelpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pot op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 1 minuut.
  • Voeg de rijst en de aangegeven hoeveelheid water toe. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pot en breng aan de kook/
  • Zet dan het vuur lager en kook de rijst 12 - 15 minuten.
  • Haal vervolgens de pot van het vuur en laat 10 minuten staan.
Tofu bakken
2
  • Snijd de komkommer in halve maantjes. Meng in een grote kom de helft van de suiker en 3/4 van de wittewijnazijn. Voeg de komkommer toe, schep om en laat intrekken tot serveren.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Voeg de tofu toe en bak 2 - 3 minuten, of tot hij goudbruin kleurt. 
  • Voeg de ketjap toe aan de tofu.
  • Verwijder de steelaanzet van de amchoi en snijd zowel de stelen als de bladeren van de amchoi klein.
Afmaken
3
  • Voeg de amchoi toe aan de pan met tofu en bak 1 - 2 minuten al roerend. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  • Verhit de pindasaus in een kleine steelpan op middellaag vuur. Voeg de overige suiker, de overige wittewijnazijn en 1 el water per persoon toe. 
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over diepe borden.
  • Verdeel de tofublokjes met amchoi ernaast.
  • Leg de zoetzure komkommer erbij.
  • Besprenkel met de pindasaus en bestrooi met de gefrituurde uitjes.