
Tjap tjoy met kippendijreepjes
met bruine rijst
Wist jij dat Tjap Tjoy in het Chinees gemengde groenten betekent?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Rode peper
1.25 cm
Verse gember
65 gram
Champignons
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
½ stuk(s)
Groene paprika
60 gram
Bruine snelkookrijst
100 gram
Kippendijreepjes met kebabkruiden
20 ml
Ketjap manis
(Bevat Soja, Tarwe)
25 gram
Sojascheuten
5 ml
Sesamolie
(Bevat Sesamzaad)
Zelf toevoegen
1 tl
Bloem
½ el
Zonnebloemolie
¼ stuk(s)
[Zoutarm] kippenbouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst (zie Tip).
- Snijd de ui in partjes en hak grof. Pers de knoflook of snijd fijn.
- Snijd de rode peper fijn. Rasp de gember met een fijne rasp.
- Snijd de champignons in plakken. Verwijder de zaadlijsten van de paprika's en snijd ze in reepjes.
Tip: Wil je extra snel zijn? Kook het water dan in de waterkoker.

- Kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Giet daarna af en laat indien nodig afgedekt uitstomen.
- Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan.
- Bak de ui, knoflook, rode peper (s) en gember 2 - 3 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg de kippendijreepjes en 1 tl bloem per persoon toe en roerbak 3 - 4 minuten.
Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

- Verkruimel 1/4 kippenbouillonblokje per persoon boven de wok of hapjespan.
- Voeg de rode puntpaprika, groene paprika en champignons toe en bak 5 - 7 minuten.
- Voeg de ketjap en 50 ml water per persoon toe. Roer goed door en laat 2 - 3 minuten inkoken op middelhoog vuur tot er een saus ontstaat.
- Voeg de taugé en sesamolie toe en bak het geheel nog 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

- Verdeel de rijst over de borden.
- Schep de groenten, kippendijreepjes en saus over de rijst.
Tip: Wist je dat deze rijst meer dan de dubbele hoeveelheid vezels bevat dan witte rijst? Vezels zorgen ook voor een goede stoelgang en een langer verzadigingsgevoel.