Tjap tjoy met kippendijreepjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tjap tjoy met kippendijreepjes

Tjap tjoy met kippendijreepjes

met bruine rijst

Wist jij dat tjap tjoy in het Chinees gemengde groenten betekent?

Labels:
Caloriebewust
•Extra groente
Allergenen:
Soja
•Tarwe
•Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

65 gram

Champignons

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Groene paprika

60 gram

Bruine snelkookrijst

100 gram

Kippendijreepjes met kebabkruiden

20 ml

Ketjap manis

(Bevat Soja, Tarwe)

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 tl

Bloem

½ el

Zonnebloemolie

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)616 kcal
Energie (kJ)2579 kJ
Vetten23.1 g
waarvan verzadigd4.3 g
Koolhydraten70.1 g
waarvan suikers18.6 g
Vezels7.7 g
Eiwitten28.2 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

•Rasp
•Pan met deksel
•Hapjespan

Instructies

Snijden
1
  • Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de rijst (zie Tip).
  • Snijd de ui in partjes en hak grof. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de champignons in schijfjes. 
  • Verwijder de zaadlijsten van de paprika's en snijd in reepjes.

Tip: Wil je extra snel zijn? Kook het water dan in de waterkoker.

Bakken
2
  • Kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Giet daarna af en laat afgedekt uitstomen indien nodig.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur.
  • Bak de ui en knoflook 2 - 3 minuten.
  • Voeg de kippendijreepjes en 1 tl bloem per persoon toe en bak 3 - 4 minuten al roerend.
Saus maken
3
  • Verkruimel 1/4 kippenbouillonblokje per persoon boven de wok of sauteerpan.
  • Voeg de rode puntpaprika, groene paprika en champignons toe en bak 5 - 7 minuten.
  • Voeg de ketjap en 50 ml water per persoon toe. Roer goed door en laat 2 - 3 minuten indikken op middelhoog vuur, of tot er een saus ontstaat.
  • Voeg de sesamolie toe en bak het geheel nog 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over de borden.
  • Schep de groenten, kippendijreepjes en saus over de rijst.

Weetje: Wist je dat deze rijst meer dan de dubbele hoeveelheid vezels bevat dan witte rijst? Vezels zorgen ook voor een goede stoelgang en een langer verzadigingsgevoel.