Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en sinaasappel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en sinaasappel

Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en sinaasappel

met paksoi en gezouten pinda's


Allergenen:
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Paksoi

¼ stuk(s)

Rode peper

¼ stuk(s)

Handsinaasappel

3 stuk(s)

Rundergehaktballetjes met Thaise kruiden

100 gram

Mie noedels

(Bevat Tarwe)

10 gram

Gezouten pinda's

½ stuk(s)

Wortel

0.14 stuk(s)

Kikkoman sojasaus

Zelf toevoegen

1.5 tl

Honing

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)902 kcal
Energie (kJ)3776 kJ
Vetten30 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten102 g
waarvan suikers17 g
Vezels9.3 g
Eiwitten49 g
Zout5 g

Benodigdheden

Aluminiumfolie
Hapjespan
Pan met deksel
Vergiet

Instructies

Gehaktballetjes bakken
1

Verhit 1/2 zonnebloemolie per persoon in een hapjespan en bak de gehaktballetjes in 5 - 7 minuten rondom bruin op middelhoog vuur, of tot ze gaar zijn. Haal de gehaktballetjes uit de pan en bewaar ingepakt in aluminiumfolie. Bewaar ook het bakvet in de pan voor de volgende stap.

Snijden
2

Snijd ondertussen de rode ui in dunne halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de paksoi, snijd klein en houd het groene en witte gedeelte apart. Snijd de wortel in dunne halve maantjes. Verwijder de zaadlijst van de rode peper (s) en snijd fijn.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Roerbakken
3

Kook ruim water in een pan met deksel voor de noedels. Zet de hapjespan met bakvet van de balletjes terug op middelhoog vuur. Fruit de rode ui, rode peper, knoflook en wortel 2 - 3 minuten. Voeg de gehaktballetjes, het witte gedeelte van de paksoi, de sojasaus en 1 1/2 tl honing per persoon toe aan de hapjespan. Roerbak 2 - 3 minuten op middelhoog vuur.

Noedels koken
4

Kook de noedels, afgedekt, 2 minuten in de pan met deksel. Pel ondertussen de sinaasappel. Snijd de sinaasappelpartjes in kleine stukken. Giet daarna de noedels af en spoel af in een vergiet onder koud water.

Mengen
5

Voeg 1/2 el ketjap per persoon, de noedels en het groene gedeelte van de paksoi toe aan de wok of hapjespan. Roerbak het geheel nog 1 - 2 minuten. Schep om en breng op smaak met peper.

Serveren
6

Hak de pinda's fijn. Verdeel het gerecht over de borden en werk af met de pinda's en sinaasappelstukjes.