HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconThais Gekruide Gehaktballetjes Met Noedels En Sinaasappel
topBanner
Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en sinaasappel

Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en sinaasappel

met paksoi en gezouten pinda's

Lees meer

Labels:Inspiratie
Allergenen:GlutenTarwePinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Paksoi

½ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Handsinaasappel

6 bol(len)

Rundergehaktballetjes met Thaise kruiden

200 gram

Noedels

(BevatGluten, Tarwe)

20 gram

Gezouten pinda's

(BevatPinda'sKan bevattenNoten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Wortel

0.28 stuk(s)

Kikkoman sojasaus

Zelf toevoegen

3 tl

Honing

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

1 el

Ketjap manis

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3776 kJ
Energie (kcal)902 kcal
Energie (kJ)3776 kJ
Energie (kcal)902 kcal
Vetten30.0 g
Vetten30.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten102 g
Koolhydraten102 g
waarvan suikers17.0 g
waarvan suikers17.0 g
Vezels9.31 g
Vezels9.31 g
Eiwitten49 g
Eiwitten49 g
Zout5.0 g
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Aluminiumfolie
Hapjespan
Pan met deksel
Vergiet
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verhit 1/2 zonnebloemolie per persoon in een hapjespan en bak de gehaktballetjes in 5 - 7 minuten rondom bruin op middelhoog vuur, of tot ze gaar zijn. Haal de gehaktballetjes uit de pan en bewaar ingepakt in aluminiumfolie. Bewaar ook het bakvet in de pan voor de volgende stap.

2

Snijd ondertussen de rode ui in dunne halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de paksoi, snijd klein en houd het groene en witte gedeelte apart. Snijd de wortel in dunne halve maantjes. Verwijder de zaadlijst van de rode peper (s) en snijd fijn.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

3

Kook ruim water in een pan met deksel voor de noedels. Zet de hapjespan met bakvet van de balletjes terug op middelhoog vuur. Fruit de rode ui, rode peper, knoflook en wortel 2 - 3 minuten. Voeg de gehaktballetjes, het witte gedeelte van de paksoi, de sojasaus en 1 1/2 tl honing per persoon toe aan de hapjespan. Roerbak 2 - 3 minuten op middelhoog vuur.

4

Kook de noedels, afgedekt, 2 minuten in de pan met deksel. Pel ondertussen de sinaasappel. Snijd de sinaasappelpartjes in kleine stukken. Giet daarna de noedels af en spoel af in een vergiet onder koud water.

5

Voeg 1/2 el ketjap per persoon, de noedels en het groene gedeelte van de paksoi toe aan de wok of hapjespan. Roerbak het geheel nog 1 - 2 minuten. Schep om en breng op smaak met peper.

6

Hak de pinda's fijn. Verdeel het gerecht over de borden en werk af met de pinda's en sinaasappelstukjes.