Sojabonen, oorspronkelijk uit Azië, zijn niet alleen rijk aan plantaardige eiwitten maar ook aan essentiële voedingsstoffen zoals ijzer en calcium. Een voedzame en smakelijke basis voor vele gerechten!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Knoflookteen
75 gram
Witte langgraanrijst
1 stuk(s)
Wortel
100 gram
Bimi broccoli
25 gram
Teriyakisaus
½ zakje(s)
Furikake
25 gram
Sojabonen
1 stuk(s)
Zalmfilet
200 ml
Zoutarme groentebouillon
½ el
Olijfolie
1 el
Zonnebloemolie
30 ml
Water
2 el
Wittewijnazijn
1 tl
Suiker
naar smaak
Peper en zout
Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pot met deksel op laag vuur en fruit de knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de rijst en de aangegeven hoeveelheid water toe en verkruimel 1/4 groentebouillonblokje per persoon boven de pot. Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Haal daarna de pot van het vuur en laat de rijst, afgedekt, nog 5 minuten in de pot nagaren. Giet af indien nodig.
Snijd de broccolini in stukken van 4 cm. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de broccolini 2 minuten. Voeg vervolgens 30 ml water per persoon toe en stoom, afgedekt, nog 3 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de overige zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur en bak de zalmfilet 3 - 4 minuten op de huid. Verdeel de teriyakisaus over de zalmfilet en verlaag het vuur. Draai de zalm om en bak nog 1 - 2 minuten op de andere kant, met de huid omhoog. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de knoflookrijst over de borden. Leg de broccolini, zoetzure wortel, sojabonen en zalm erbovenop. Besprenkel met de teriyakisaus uit de pan. Garneer het gerecht met de furikake.