Skip to main content
Kalkoensalade à la tandoori
Kalkoensalade à la tandoori

Kalkoensalade à la tandoori

met mangochutneydressing, patatjes en zoetzure radijsjes

Receptontwikkelaar Babette: "De tandoorikruiden op het vlees combineren in mijn ogen heel goed met het zoete van de mangochutney en het frisse van de ingelegde ui. De verse groenten en little gem zorgen voor een lekkere bite in de salade en de aardappelblokjes zorgen ervoor dat je met een voldaan gevoel van tafel gaat."

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
-30% koolhydraten
Allergenen:
Mosterd

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Aardappelen

100 gram

Kalkoenfiletstukjes met tandoori-kruiden

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Mini-komkommer

½ bosje(s)

Radijs

1 stuk(s)

Little gem

20 gram

Mangochutney

(Bevat: Mosterd)

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

½ el

Zonnebloemolie

30 ml

Water

1 el

[Plantaardige] mayonaise

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2324 kJ
Energie (kcal)556 kcal
Vetten28.2 g
waarvan verzadigd2.7 g
Koolhydraten46 g
waarvan suikers15.9 g
Vezels6.2 g
Eiwitten26.4 g
Zout1.8 g
Potassium818 mg
Calcium53.5 mg
Iron2.7 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Was of schil de aardappelen en snijd in blokjes.
  • Zet de aardappelen onder water in een pot met deksel. Verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Kook de aardappelen, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
Radijs bereiden
2
  • Verwijder het radijsblad en snijd de radijs in dunne schijfjes.
  • Meng in een kom de wittewijnazijn met de suiker. Voeg de radijsjes toe en zet opzij.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Bak de kalkoen en ui 5 - 7 minuten, of tot de kalkoen gaar is.
Aardappelen bakken
3
  • Snijd ondertussen de sla fijn.
  • Snijd de komkommer in blokjes.
  • Meng in een kleine kom de mangochutney, de mayonaise en wat pekelvocht van de radijsjes naar smaak.
  • Blus de kalkoen en ui af met de aangegeven hoeveelheid water. Roer de aardappelen en de honing erdoor en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de sla over de borden. Leg de komkommer, patatjes, kalkoen en radijs erbovenop.
  • Besprenkel met de mangochutneydressing.

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders