HelloFresh
topBanner
Taco's met gehakt en avocado-fetasaus

Taco's met gehakt en avocado-fetasaus

met mais, tomaat en zwarte bonen

QUICK & EASY
Lees meer

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:Lekker snel
Allergenen:Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

6 stuks

Tacoschelpen

1 stuks

Avocado

1 stuks

Maiskolf

50 g

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Mexicaanse kruiden

2 stuks

Tomaat

200 g

Half-om-half gehakt

1 blik

Bonen

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Zonnebloemolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4201 kJ
Energie (kcal)1004 kcal
Vetten69.0 g
waarvan verzadigd29.0 g
Koolhydraten51 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels19 g
Eiwitten40 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Koekenpan
Maatbeker
Bakplaat
Bakpapier
Staafmixer
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de maiskolf rechtop en snijd de maiskorrels van de kolf af. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de mais met een snuf zout 4 – 6 minuten. Voeg daarna toe aan een kom.Verwijder de schil en pit van de avocado en snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg de avocadoblokjes toe aan een maatbeker. Snijd de tomaat in kleine blokjes en meng met de maiskorrels.

2

Verkruimel 2/3 van de feta boven de maatbeker met avocadoblokjes. Voeg 2 el water per persoon toe en pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.Verdeel de tacoschelpen over een bakplaat met bakpapier en verwarm 5 minuten in de oven.

3

Verhit in dezelfde koekenpan 1/2 el zonnebloemolie per persoon op middelhoog vuur. Bak de Mexicaanse kruiden een halve minuut en voeg daarna het rundergehakt toe. Bak het rundergehakt in 3 – 6 minuten los. Voeg na 3 minuten de bonen toe en bak mee met het gehakt.

4

Vul de tacoschelpen met het gehakt-bonenmengsel. Verdeel vervolgens de tomatenblokjes en maiskorrels hierover. Schep een lepel van de avocado-fetasaus bovenop en garneer met de overige feta.