Skip to main content
Koreaanse stoemp met sticky vegetarische runderstukjes
Koreaanse stoemp met sticky vegetarische runderstukjes

Koreaanse stoemp met sticky vegetarische runderstukjes

met andijvie en wortel

Wortels zijn rijk aan vitamine A. Dit geeft je ogen en afweersysteem een extra boost!

Labels:
Extra groente
Veggie
Allergenen:
Hvede
Sesamzaad
Soja
Gerste
Egg

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

150 gram

Gesneden andijvie

(Kan bevatten: Sellerie)

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat: Hvede, Sesamzaad, Soja)

80 gram

Vegetarische runderstukjes

(Bevat: Soja, Hvede, Gerste, Egg)

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Lente-ui

20 ml

Ketjap manis

(Bevat: Soja, Hvede)

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Soja, Hvede)

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat: Hvede Kan bevatten: Sesamsamen, Glutenhaltiges Getreide, Erdnüsse, Schalenfrüchte)

½ stuk(s)

Gele wortel

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)699 kcal
Energie (kJ)2926 kJ
Vetten25.5 g
waarvan verzadigd8.7 g
Koolhydraten84.9 g
waarvan suikers26.9 g
Vezels14.4 g
Eiwitten29.7 g
Zout4.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Waterkoker
Vergiet
Hapjespan
Aardappelstamper

Instructies

Aardappelen koken
1
  • Breng water met een snuif zout aan de kook in een grote pot met deksel voor de aardappelen en wortel.
  • Schil de aardappelen en wortel of was ze grondig en snijd in stukken (zie Tip).
  • Kook de aardappelen en wortel, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Kook water in een waterkoker. Voeg de andijvie toe aan een vergiet en giet het kokende water erover. Druk met een lepel het vocht uit de andijvie.

Tip: Je kunt om tijd te besparen kun je de aardappel ook met schil koken en verwerken tot stoemp. Wist je dat je daardoor niet alleen meer vezels binnenkrijgt, maar ook meer vitaminen? Zoals vitamine B6 - onder andere belangrijk voor de stofwisseling.

Voorbereiden
2
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en het witte gedeelte van de lente-ui 1 minuut.
  • Voeg de vegetarische runderstukjes toe en bak 2 - 3 minuten.
  • Voeg de ketjap en zoete Aziatische saus toe (zie Tip). Schep goed om en bak nog 2 - 3 minuten.

Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de ketjap toe. Wie wil kan na het serveren naar smaak meer toevoegen.

Stoemp maken
3
  • Stamp met een aardappelstamper de aardappelen en wortel tot een grove puree.
  • Voeg de andijvie, de Koreaanse kruiden en 1/2 el boter per persoon toe en meng goed.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie en broccoli.

Serveren
4
  • Verdeel de stoemp over diepe borden.
  • Schep de vegetarische runderstukjes met saus eroverheen.
  • Garneer met het groene gedeelte van de lente-ui en de gefrituurde uitjes.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

Mexicaans gepocheerde eieren in tomatensaus
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla